Dar doi tineri vor să uşureze viaţa oamenilor hipoacuzi. Au inventat ochelari smart, care afişează subtitrări în timp real pentru oamenii cu surditate.

În lume trăiesc peste 70 de milioane de persoane hipoacuzice, conform Federaţiei mondiale a surzilor. Oricum, se poate întâmpla ca o persoană sănătoasă să-şi piardă auzul pe parcursul vieţii, din varii motive (un accident, un vaccin etc).

 

Cum funcţionează ochelarii

 

Orice conversaţie este subtitrată şi apare pe lentilele ochelarilor, ce folosesc software-ul XRAI. Tehnologia constă în folosirea realitatăţii augumentate şi o aplicaţie de smartphone, care transformă discursul verbal în text, afişându-l pe interiorul lentilelor, explică Dan Scarfe, CEO la XRAI Glass.

 

De unde a pornit ideea pentru prototip? Ei bine, de la bunicul lui Dan, în vârstă de 97 de ani, care a început să îşi piardă auzul. 

 

Momentan, persoanele hipoacuze care testează ochelarii sunt încântate. „Putem comunica şi ne simţi incluşi purtând ochelarii”, spune Jacqui Press, o tânără cu hipoacuzie şi cofondatoare a XRAI Glass.

 

Acum, ochelarii intră într-o perioadă de testare. Software-ul este dezvoltat, iar compania speră ca în următoarea perioadă să poată pune subtitrări şi în alte limbi, nu doar engleză. 

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/xrai.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/xrai-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dar doi tineri vor să uşureze viaţa oamenilor hipoacuzi. Au inventat ochelari smart, care afişează subtitrări în timp real pentru oamenii cu surditate. În lume trăiesc peste 70 de milioane...