Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua şi în cursul zilei de duminică, 7 august, în funcţie de situaţia concretă din teren. Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră, în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, au executat şi trei misiuni internaţionale – în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, şi în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

ISU Vâlcea precizează că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha, la nivelul solului, cu flacară pe alocuri şi emisie de fum, într-o zona stancoasă şi abruptă, inaccesibilă auto şi pedestru. Viteza de propagare este redusă iar incendiul nu este localizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/isu-2.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/isu-2-300x300.pngrootstireaUncategorised
Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua şi în cursul zilei de duminică, 7 august, în funcţie de situaţia concretă din teren. Misiunea aeriană...