Utilizatorii de Twitter au fost uimiţi şi încântaţi de noua imagine făcută de telescopul James Webb, care, în ultima perioadă a oferit lumii fotografii unice cu galaxiile îndepărtate. 

„Fotografie cu Proxima Centauri, steaua de lângă Soare, aflată la 4,2 ani lumină de Pământ. A fost făcută de către telescopul James Webb. Aşa nivel al detaliilor… O nouă lume ni se descoperă înaintea ochilor”, a scris omul de ştiinţă Etienne Klein, pe Twitter, pe 31 iulie. 

 

Însă, stupoare. Astronomul revine şi spune că în fotografie nu este Proxima Centauri, ci o felie de salam chorizo. 

 

Conform cosmologiei contemporane, nicio delicatesă din bucătăria spaniolă nu există altundeva decât pe Pământ”,  a scris expertul glumeţ, care are însă şi o explicaţie pentru fapta sa. 

 

Mulţi dintre internauţi n-au înţeles gluma lui Klein, însă acesta spune că a considerat-o necesară pentru ca oamenii să caute şi să ceară întâi argumente de la cei aflaţi în poziţie de putere, înloc să creadă „nemestecat” tot ce li se spune, mai ales că este o perioadă încărcată, cu multe ştiri false. 

 

Totuşi, mulţi utilizatori de Twitter au scris că nu sunt amuzaţi de gluma astronomului. 

 

Miercuri, Klein a revenit cu scuze. „Vă cer scuze celor pe care i-am şocat cu farsa mea, care nu a avut nimic original”, argumentând că a fost doar o „glumă ştiinţifică”.

 

În plus, el şi-a „spălat păcatele”, postând o fotografie cu o galaxie aflată la 500 milioane ani lumină  – Roată de Car (Carthweel Galaxy), realizată de telescopul James Web. De data aceasta, imaginea este reală, a dat asigurări astronomul.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/chorizo.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/chorizo-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Utilizatorii de Twitter au fost uimiţi şi încântaţi de noua imagine făcută de telescopul James Webb, care, în ultima perioadă a oferit lumii fotografii unice cu galaxiile îndepărtate.  „Fotografie cu Proxima Centauri, steaua...