Oficiali guvernamentali de la Kiev au respins raportul Amnesty International care critică armata ucraineană.

Oficialii califică raportul ca „fals” şi „propagandistic”, după ce organizaţia pentru drepturile omului a susţinut că tacticile de război ale ţării pun în pericol civilii şi încalcă dreptul internaţional.

Raportul publicat joi susţine că armata ucraineană încalcă dreptul umanitar internaţional prin transformarea facilităţilor civile în ţinte militare, de exemplu prin stabilirea de baze şi operarea de sisteme de arme în zone rezidenţiale populate, inclusiv în şcoli şi spitale.

Atunci când Rusia loveşte ulterior aceste ţinte, ajunge să ucidă civili şi să distrugă infrastructura civilă, potrivit grupului de supraveghere.

Raportul s-a bazat pe observaţiile cercetătorilor Amnesty International, care au petrecut mai multe săptămâni, în perioada aprilie – iulie, investigând atacurile ruseşti în regiunile sudice din Harkov şi Mykolaiv, precum şi în Donbas.

Mai exact, cercetătorii au declarat că au fost martori la faptul că forţele ucrainene au folosit spitale ca „baze militare de facto” în cinci locaţii.

„Faptul că se află într-o poziţie defensivă nu îi scuteşte pe militarii ucraineni de respectarea dreptului umanitar internaţional”, a declarat Agnès Callamard, secretarul general al Amnesty International.

Raportul a mai spus că practica armatei ucrainene de a localiza operaţiunile militare în zone populate nu justifică în niciun fel atacurile nediscriminatorii ale Rusiei.

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a declarat, într-o declaraţie video, că este „indignat” de raportul organismului de supraveghere cu sediul la Londra şi a considerat evaluarea acestuia „nedreaptă”.

„Acest comportament al Amnesty International nu are ca scop găsirea şi aducerea adevărului în lume, ci crearea unui fals echilibru între criminal şi victima sa”, a declarat Kuleba.

El a adăugat că Amnesty International trebuie să înceteze să mai creeze „o realitate falsă” în care fiecare parte a războiului „este puţin vinovată de ceva”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/2-volodimir-zelenski-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/2-volodimir-zelenski-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Oficiali guvernamentali de la Kiev au respins raportul Amnesty International care critică armata ucraineană. Oficialii califică raportul ca „fals” şi „propagandistic”, după ce organizaţia pentru drepturile omului a susţinut că tacticile de război ale...