Ministrul de Interne: Doar 30% din şcolile ucrainene sunt pregătite pentru deschiderea noului an şcolar

Ministrul de Interne Denys Monastyrskiy a declarat într-un discurs televizat că este puţin probabil să fie reluate cursurile şcolare pe teritoriile ucrainene din apropierea zonelor de război. În prezent, autorităţile inspectează starea de pregătire a şcolilor din vestul Ucrainei. Şcolile din mediul rural sunt mai puţin pregătite pentru reluarea cursurilor din cauza lipsei de adăposturi. 

Eugene Czolij, Preşedintele Congresului Mondial al Ucrainei: Este timpul să oprim Rusia

Guvernator: Rusia a bombardat regiunea Sumî de 55 de ori pe 3 august

Potrivit guvernatorului regiunii Sumi, Dmytro Zhyvytskyi, Rusia a atacat comunităţile din Yunakivka, Myropillia şi Krasnopillia. Guvernatorul a raportat daune asupra locuinţelor private şi infrastructurii civile  din comunitatea Krasnopillia. Nu sunt înregistrate victime.

Armata ucraineană a distrus un postul inamic de comandă  şi a lovit două fortăreţe din sudul Ucrainei

Comandamentul Operaţional „Sud” a raportat că forţele ucrainene au ucis 31 soldaţi ruşi  şi au distrus un tanc T-72, două lansatoare de rachete, un obuzier „Msta-B” şi unul „Gvozdika”, o dronă şi trei vehicule blindate. Forţele aeriene ucrainene au atacat şi două fortăreţe ruseşti din districtele Blahodatne şi Pravdyne.

Senatul din Congresul american a votat aderarea Suediei şi Finlandei la NATO

95 de senatori au votat pentru includerea Suediei şi Finlandei în NATO. Un singur senator a votat împotriva aderării pe 3 august, potrivit New York Times. SUA este a 23-a ţară care a ratificat extinderea NATO din cei 30 de membri ai alianţei militare de apărare.

Zelenski spune că este dezgustat de cooperarea foştilor lideri europeni cu Rusia 

Preşedintele Volodymyr Zelensk a spus în discursul său nocturn din 3 august că „este pur şi simplu dezgustător când foşti lideri ai statelor puternice cu valori europene lucrează pentru Rusia, care luptă împotriva acestor valori”.

Remarca preşedintelui s-a adresat probabil recentei vizite în Rusia a fostului cancelar german Gerhard Schroeder, unde s-a întâlnit cu dictatorul rus Vladimir Putin şi ar fi discutat despre negocierile dintre Rusia şi Ucraina.

Rusia intenţionează să deschidă magazine scutite de taxe pentru diplomaţi şi familiile acestora 

Rusia lansează mai multe magazine scutite de taxe, accesibile doar diplomaţilor, angajaţilor ambasadelor, consulatelor, organizaţiilor internaţionale şi familiilor acestora 

Magazinele se vor deschide la Moscova şi Sankt Petersburg cu preţuri afişate în ruble, dolari americani şi euro şi vor fi operate de ministerul rus de Externe şi de o altă entitate locală aleasă în cadrul unui concurs. Ideea seamănă cu cea a magazinelor Beriozka, magazinele de stat din URSS la care aveau acces doar turiştii  cu valută străină. 

Kuleba: Alte nave ucrainene cu cereale sunt pregătite să plece

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a declarat pe Twitter că navele ucrainene vor ajunge la clienţii străini şi vor ajuta la prevenirea foametei dacă „Rusia îşi va respecta angajamentele.

Estonia va ajuta la construirea unei grădiniţe în regiunea Jytomyr

Preşedintele Volodymyr Zelenski a anunţat proiectul de construire a  grădiniţei în cadrul Planului de Recuperare Rapidă în discursul său de seară din 3 august. Viitoarea grădiniţă este unul dintre cele 15 obiecte oferite guvernului estonian pentru a ajuta la reconstruirea Oblastului Jytomy.

Gazprom refuză să recupereze turbina pentru gazoductul Nord Stream 1

Turbina a fost reparată în Canada la unităţile companiei germane de inginerie Siemens. Canada a permis recent companiei să ocolească sancţiunile occidentale şi să trimită turbina înapoi în Germania.

Cu toate acestea,  Gazprom refuză să o ia înapoi, argumentând că Siemens şi-a încălcat obligaţiile contractuale şi că livrarea turbinei ar prezenta un risc de sancţiuni suplimentare. Rusia este acuzată că a tăiat aprovizionarea cu gaze prin Nord Stream pentru a şantaja şi intimida Europa. Între timp, Congresul Mondial ucrainean dă în judecată guvernul canadian pentru livrarea turbinei, acuzându-l de încălcarea sancţiunilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/76a805da-0337-4544-90f4-9edc45dd777b.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/76a805da-0337-4544-90f4-9edc45dd777b-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul de Interne: Doar 30% din şcolile ucrainene sunt pregătite pentru deschiderea noului an şcolar Ministrul de Interne Denys Monastyrskiy a declarat într-un discurs televizat că este puţin probabil să fie reluate cursurile şcolare...