Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că programul îşi propune dezvoltarea infrastructurii cabinetelor medicilor de familie şi că, în cadrul acestuia, 3.000 de cabinete sau asocieri de cabinete vor fi renovate, modernizate şi dotate cu echipamente.

Bugetul total al programului este de circa 180 de milioane de euro.

Rafila a explicat că există două liste de cabinete incluse în program: una preselectată şi una pe care cabinetele trebuie să se încrie, pe baza îndeplinirii criteriilor minimale de eligibilitate.

Fiecare cabinet poate primi până la 60.000 de euro, din care 45.000 de euro pentru dotări şi 15.000 pentru renovare.

Finanţarea va fi acordată cu prioritate cabinetelor medicale din zone defavorizate.

Alexandru Rafila a explicat că în lista cu cabinete preselectate au fost utilizate datele obţinute de la CNAS, lista medicilor de familie, dar s-a ţinut cont şi de dispersia populaţiei din zonă, distanţa faţă de o unitate medicală cu UPU şi un anumit spor care se acordă în contract acestor cabinete de medicină de familie, proporţional cu gradul de izolare. Astfel, au fost selectate 2.250 de cabinete, iar în rezervă sunt alte 1.100 de cabinete.

În cadrul apelului lansat joi dimineaţa, şi care prevede modernizarea a 750 de cabinete, au fost depuse 750 de cereri în prima oră şi jumătate. Ministrul Sănătăţii a explicat că pe măsură ce aceste solicitări sunt evaluate, dacă există proiecte care vor fi respinse, lista va fi actualizată cu următoarele solicitări depuse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/medic-publimedia-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/medic-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că programul îşi propune dezvoltarea infrastructurii cabinetelor medicilor de familie şi că, în cadrul acestuia, 3.000 de cabinete sau asocieri de cabinete vor fi renovate, modernizate şi dotate cu echipamente. ...