În noua sa carte, „Hothouse Earth: An Inhabitant’s Guide”, Bill McGuire susţine că, după ani în care am ignorat avertismentele oamenilor de ştiinţă, este prea târziu pentru a evita efectele catastrofale ale schimbărilor climatice.

Profesorul de ştiinţe ale Pământului de la University College London a prezentat efectele unui val de căldură record care a generat dezastre semnificative în capitala Angliei. McGuire spune că vremea va începe să depăşească în mod regulat extremele actuale, în ciuda obiectivelor guvernamentale de a reduce emisiile de carbon.

„Pe măsură ce timpul trece, înainte ni se descoperă o lume din ce în ce mai schimbată”, a spus McGuire pentru The Guardian. „În curând va fi de nerecunoscut pentru fiecare dintre noi”.

Perspectiva sa – că schimbările climatice severe sunt acum inevitabile şi ireversibile – este mai extremă decât a multor oameni de ştiinţă care cred că, prin reducerea emisiilor, pot fi evitate cele mai grave schimbări climatice.

Mulţi oameni de ştiinţă, a declarat McGuire, sunt mult mai speriaţi de viitor decât sunt dispuşi să admită în public. El numeşte reticenţa lor de a recunoaşte inutilitatea actualei strategii climatice drept o „linişte sterilă” şi spune că aceasta nu face decât să înrăutăţească lucrurile.

În loc să ne concentrăm asupra obiectivelor de emisii zero, despre care McGuire spune că nu vor inversa cursul actual al schimbărilor climatice, el susţine că trebuie să ne adaptăm la „noua lume în care vom trăi” şi să începem să luăm măsuri pentru a încerca să „salvăm ce mai e de salvat”.

Săptămâna aceasta, democraţii din Senat au fost de acord cu un potenţial proiect de lege care ar fi cea mai importantă acţiune întreprinsă vreodată de SUA pentru a aborda schimbările climatice. Proiectul de lege include reducerea cu 40% a emisiilor de carbon până în 2030, cu 369 de miliarde de dolari alocaţi pentru programele energetice şi climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/incalzire-globala-publimedia-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/incalzire-globala-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În noua sa carte, „Hothouse Earth: An Inhabitant’s Guide”, Bill McGuire susţine că, după ani în care am ignorat avertismentele oamenilor de ştiinţă, este prea târziu pentru a evita efectele catastrofale ale schimbărilor climatice. ...