“Norii care se disipaseră după încheierea Războiului Rece se adună din nou. Am avut extraordinar de mult noroc până acum, dar norocul nu este o strategie şi nu este nici un scut împotriva tensiunilor geopolitice care pot genera un conflict nuclear”, a declarat Antonio Guterres în discursul rostit la Conferinţa ONU pentru Revizuirea Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT).

“În momentul de faţă, omenirea se află la doar o neînţelegere sau o interpretare greşită distanţă de distrugerea nucleară. Statele caută o falsă securitate în acumularea de arme nucleare şi alocă sute de miliarde de dolari pentru arme care ar distruge planeta şi care nu îşi au locul. Eliminarea armelor nucleare este sigura garanţie că nu vor fi utilizate niciodată”, a subliniat secretarul general ONU.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a cerut luni Rusiei şi Chinei să se implice în negocieri în sensul stabilirii unui cadru multilateral pentru controlul arsenalelor nucleare, liderul de la Casa Albă subliniind că vrea reducerea rolului armelor atomice în strategia de securitate naţională. “Astăzi, în contextul în care lumea se adună pentru a zecea Conferinţă de revizuire a Tratatului pentru Neproliferarea Armelor Nucleare (NPT), Statele Unite reînnoiesc angajamentul faţă de întreaga lume de a fi un administrator responsabil al arsenalului nuclear şi de a continua eforturile spre scopul final al unei lumi fără arme nucleare. În virtutea acestui angajament, Statele Unite s-au alăturat în ianuarie altor naţiuni dotate cu arme nucleare pentru a exprima afirmativ credinţa noastră comună că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie să aibă loc niciodată, iar de aceea Administraţia mea a prioritizat reducerea rolului armelor nucleare în strategia noastră de securitate naţională”, a afirmat preşedintele Biden.

Şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnalat, în mesajul transmis la Conferinţa ONU pentru Revizuirea Tratatului de Neproliferare a Armelor Nucleare (NPT), că un război nuclear nu ar avea câştigători. “Pornim de la premisa că nu pot fi câştigători într-un război nuclear şi nu trebuie să fie declanşat niciodată; susţinem securitatea egală şi indivizibilă a tuturor membrilor comunităţii mondiale”, a afirmat Vladimir Putin, conform agenţiei Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/antonio-guterres.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/antonio-guterres-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Norii care se disipaseră după încheierea Războiului Rece se adună din nou. Am avut extraordinar de mult noroc până acum, dar norocul nu este o strategie şi nu este nici un scut împotriva tensiunilor geopolitice care...