Joi, Michelle Bowman a devenit cel mai recent guvernator al Fed care a indicat un sprijin timpuriu pentru această măsură “pe baza datelor actuale privind inflaţia”, adăugând că este probabil să fie necesare creşteri suplimentare ale ratei de “cel puţin” jumătate de punct procentual în următoarele şedinţe ulterioare “atâta timp cât datele primite le susţin”.

“În funcţie de modul în care evoluează economia, ar putea fi necesare noi creşteri în intervalul ţintă pentru rata fondurilor federale”, a spus ea în remarcile făcute la un eveniment găzduit de Asociaţia bancherilor din Massachusetts.

Bowman se alătură guvernatorului Fed, Christopher Waller, care a afirmat că banca centrală este “all-in în ceea ce priveşte restabilirea stabilităţii preţurilor” şi a spus că, dacă datele vor veni conform aşteptărilor, va susţine o nouă creştere a ratei jumbo luna viitoare.

Neel Kashkari, preşedintele dovish al Fed din Minneapolis, a declarat, de asemenea, că o astfel de mişcare ar putea fi necesară, dar a adăugat că ar putea fi “prudent” să se reducă la creşteri de jumătate de punct ale ratei după luna iulie.

Susţinerea tot mai mare pentru o altă ajustare agresivă a ratelor a venit la doar câteva zile după ce Fed a implementat prima majorare a ratelor cu 0,75 puncte procentuale din 1994 şi a semnalat sprijinul său pentru o înăsprire monetară semnificativ mai mare în acest an. Cei mai mulţi oficiali se aşteaptă acum ca rata fondurilor federale să crească la aproximativ 3,75% până în decembrie, faţă de intervalul ţintă actual de 1,50-1,75%.

Bowman a declarat că se aşteaptă ca piaţa forţei de muncă să rămână puternică pe măsură ce Fed măreşte ratele, remarcând cererea istorică de lucrători în ciuda ofertei limitate, dar a adăugat că acţiunile Fed “nu sunt lipsite de riscuri”.

“Dar, din punctul meu de vedere, responsabilitatea noastră numărul unu este de a reduce inflaţia”, a spus ea. “Menţinerea angajamentului nostru de a restabili stabilitatea preţurilor este cea mai bună cale pentru a sprijini o piaţă a muncii puternică în mod durabil”.

Comentariile lui Bowman au fost un ecou al celor făcute de preşedintele Fed, Jay Powell, în timp ce a depus mărturie în faţa Congresului în această săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/profimedia-0499418313-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/profimedia-0499418313-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Joi, Michelle Bowman a devenit cel mai recent guvernator al Fed care a indicat un sprijin timpuriu pentru această măsură 'pe baza datelor actuale privind inflaţia', adăugând că este probabil să fie necesare creşteri suplimentare ale...