Parlamentarii danezi au aprobat acordarea unui ajutor financiar persoanelor vârstnice. Parlamentarii au convenit asupra ajutorului şi a altor măsuri în valoare totală de 3,1 miliarde de coroane daneze pentru a atenua impactul inflaţiei şi al preţurilor la energie, a anunţat vineri Ministerul de Finanţe.

Persoanele în vârstă cu venituri mici vor primi fiecare câte o sumă de 5.000 de coroane (aproximativ 700 de euro), scutită de taxe, a precizat ministerul.

„Economia daneză este în mod fundamental puternică, dar este provocată de creşterea preţurilor în urma războiului lui Putin în Ucraina. De aceea, mă bucur că acum putem da o mână de ajutor unora dintre cei care sunt deosebit de provocaţi de inflaţie”, a declarat ministrul de finanţe Nicolai Wammen.

Măsurile care includ şi o reducere a unei taxe la preţul energiei electrice, vor fi finanţate prin reducerea investiţiilor publice, ceea ce, potrivit ministerului, va contribui la evitarea creşterii preţurilor. Impactul lor asupra inflaţiei va fi zero.

Banca centrală a avertizat anterior că prin aceste compensări s-ar putea intensifica presiunile asupra preţurilor într-o economie care funcţionează deja la maximum.

Cu toate acestea, măsurile daneze sunt mai puţin extinse decât cele similare luate în alte câteva ţări europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/51704298-l.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/51704298-l-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Parlamentarii danezi au aprobat acordarea unui ajutor financiar persoanelor vârstnice. Parlamentarii au convenit asupra ajutorului şi a altor măsuri în valoare totală de 3,1 miliarde de coroane daneze pentru a atenua impactul inflaţiei şi al preţurilor...