Politicenii ruşi devin vocali privind capabilităţile Ucrainei şi posibilul viitor în UE, interesul lui Putin fiind ca ţara să rămână în sfera de influenţă a Kremlinului.

„Ucraina nu îndeplineşte vreun criteriu pentru a adera la comunitatea europeană, sau pentru a i se garanta candidatura la UE”, a scris Volodin luni, pe Telegram, citat de către agenţia de ştiri rusă TASS

De vină ar fi, spune el, „corupţia totală, infracţiunile masive şi domnia oligarhilor”, precum şi o economie slăbită. Aşa caracterizează legislatorul rus Ucraina, în încercarea de a „murdări” imaginea ţării, omiţând însă realitatea şi „rolul” Rusiei.

 

Ba mai mult, oficialul rus crede că încăpăţânarea blocului comunitar de a ţine partea Ucrainei este un joc politic, recurgând la vechiul discurs manipulator de tipul „Vestul versus Restul”: „Şi Europa realizează asta, dar dorinţa de a slăbi Rusia este mai puternică”.

 

Pe aceeaşi retorică, Volodin crede că SUA şi UE „eşuează” în lupta cu Rusia, şi de aceea au nevoie de Ucraina, ca un simplu pion, el fiind de părere că „operaţiunea militară specială” continuă pentru că Occidentul îşi doreşte asta.

 

Pe tonul propagandistic caracteristic, politicianul declară că Ucraina va avea „o soartă tristă”: „Când se va decide oficial la Bruxelles, ţara îşi va pierde suveranitatea complet”

 

La fix o lună de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, şeful Dumei spunea că Putin este „cel care a transformat Rusia într-un stat modern ce are capacitatea de a-şi proteja cetăţenii şi compatrioţii”, conform site-ului oficial al Dumei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/volodin-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/volodin-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Politicenii ruşi devin vocali privind capabilităţile Ucrainei şi posibilul viitor în UE, interesul lui Putin fiind ca ţara să rămână în sfera de influenţă a Kremlinului. „Ucraina nu îndeplineşte vreun criteriu pentru a adera...