Una dintre legi va interzice tipărirea de cărţi de către cetăţenii ruşi, cu excepţia cazului în care aceştia renunţă la paşaportul rusesc şi iau cetăţenia ucraineană. Interdicţia se va aplica doar celor care au deţinut cetăţenia rusă după prăbuşirea regimului sovietic în 1991.

De asemenea, va interzice importul comercial de cărţi tipărite în Rusia, Belarus şi pe teritoriul ucrainean ocupat, fiind necesară, de asemenea, o autorizaţie specială pentru importul de cărţi în limba rusă din orice altă ţară.

O altă lege va interzice difuzarea de muzică de către cetăţenii ruşi de după 1991 în mass-media şi în transportul public, crescând în acelaşi timp cotele de vorbire în limba ucraineană şi de conţinut muzical în emisiunile TV şi radio.

Legile trebuie să fie semnate de preşedintele Volodimir Zelenski pentru a intra în vigoare şi nu există niciun indiciu că acesta s-ar opune vreuneia dintre ele. Ambele au primit un sprijin larg din partea Legislativului, inclusiv din partea unor parlamentari care au fost în mod tradiţional consideraţi pro-Kremlin de către majoritatea mass-mediei şi a societăţii civile din Ucraina.

Ministrul ucrainean al culturii, Oleksandr Tkaşenko, a declarat că este „bucuros să salute” noile restricţii.

„Legile sunt concepute pentru a-i ajuta pe autorii ucraineni să împărtăşească conţinut de calitate cu un public cât mai larg posibil, care, după invazia rusă, nu acceptă niciun produs creativ rusesc la nivel fizic”, a declarat acesta, citat pe site-ul cabinetului ucrainean, potrivit Reuters.

Noile norme reprezintă cel mai recent capitol din lungul drum al Ucrainei pentru a se debarasa de moştenirea a sute de ani de dominaţie din partea Moscovei. Ucraina susţine că acest proces, pe care îl numeşte „derusificare”.

Moscova nu este de acord, afirmând că politicile Kievului de a consolida limba ucraineană în viaţa de zi cu zi oprimă numărul mare de vorbitori de limbă rusă din Ucraina, ale căror drepturi pretinde că le apără în ceea ce numeşte „operaţiunea sa militară specială”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/ucraineni.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/ucraineni-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Una dintre legi va interzice tipărirea de cărţi de către cetăţenii ruşi, cu excepţia cazului în care aceştia renunţă la paşaportul rusesc şi iau cetăţenia ucraineană. Interdicţia se va aplica doar celor care au deţinut cetăţenia...