Aproximativ 50.000 de ucraineni s-au refugiat în Turcia de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Dintre aceştia, peste 1.000 de copii sunt orfani. Majoritatea locuiesc în oraşul de coastă Antalya, care găzduieşte o importantă comunitate ucraineană şi rusă încă de dinaintea începerii conflictului.

Viaţa copiilor refugiaţi, mai ales fără părinţi, nu e uşoară. De aceea, datorită generozităţii unui grup de oameni de afaceri ucraineni aceştia trăiesc în condiţii decente.

„Erau îngrijoraţi pentru mine, nu voiau să văd războiul. Au vrut să mă protejeze emoţional, de aceea au vrut să plec, chiar dacă aş fi vrut să rămân cu ei, în ciuda faptului că era periculos”, a declarat Kirill, un refugiat ucrainean din Cernigov.

Alţi copii orfani sosiţi în Turcia locuiesc într-un hotel bine păzit de poliţia turcă, a cărui locaţie exactă trebuie să rămână secretă. Cu toţii aşteaptă să plece acasă.

Principalul lor binefăcător din Antalya este Ruslan Shozdak, un om de afaceri care deţine un lanţ de supermarketuri şi farmacii în Ucraina.

„Datorită eforturilor noastre în coordonare cu consulatul ucrainean din Antalya, am reuşit să punem în aplicare acest proiect. La doar o lună de la începutul războiului, Turcia semnase deja toate documentele necesare şi dăduse toate autorizaţiile pentru a-i primi pe aceşti copii, este incredibil cât de repede a mers totul. De astăzi, le cerem să se ocupe şi de nevoile lor medicale”, a declarat Shozdak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/copii-orfani.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/copii-orfani-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Aproximativ 50.000 de ucraineni s-au refugiat în Turcia de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Dintre aceştia, peste 1.000 de copii sunt orfani. Majoritatea locuiesc în oraşul de coastă Antalya, care găzduieşte o importantă comunitate ucraineană şi...