“Fie că vorbim despre expoziţii de artizanat şi produse culinare româneşti sau momente artistice interactive cu reprezentanţi din domeniul artistic şi cultural din România şi Italia deopotrivă, dorul şi iubirea pentru România aduc laolaltă mii de români din toate colţurile Italiei în această perioadă” a transmis pe Facebook Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

În prima parte a zilei de ieri, 18 iunie 2022, delegaţia DRP a participat la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Bucuriei organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, alături de Cosmin Mitrea, gerant interimar al Consulatului General al României la Roma.

Festivalul a fost deschis prin cuvântul de întâmpinare şi de binecuvântare adresat de către Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, urmat de mesajul de felicitare al secretarului de stat Gheorghe Cârciu. Oficialul român şi-a exprimat aprecierea pentru promovarea identităţii şi a valorilor româneşti în rândul comunităţii.

Ulterior, secretarul de stat Gheorghe Cârciu le-a vorbit românilor care trăiesc în Peninsulă despre misiunea DRP şi proiectele de anul acesta destinate mediului asociativ românesc, în cadrul seminarului cu tema ‘’Migraţia românilor’’. Această  dezbatere a fost prevăzută pe agenda primei zile a Festivalului Cultural la Roma- Ziua Românilor de Pretutindeni, proiect organizat de către Centrul Român pentru Integrare şi Tradiţii (CRIT) şi finanţat de către DRP.

“Estimată ca cea mai numeroasă comunitate de rezidenţi străini din Italia, românii îşi păstrează vie identitatea lingvistică, culturală şi spirituală prin implicarea constantă în proiecte şi acţiuni care să îi readucă mai aproape de acasă, de România” conchide Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/289130304-336898268614601-1498720177478437814-n.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/289130304-336898268614601-1498720177478437814-n-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Fie că vorbim despre expoziţii de artizanat şi produse culinare româneşti sau momente artistice interactive cu reprezentanţi din domeniul artistic şi cultural din România şi Italia deopotrivă, dorul şi iubirea pentru România aduc laolaltă mii de...