Jurnalistul rus şi laureatul premiului Nobel pentru Pace, Dmitry Muratov îşi scoate la licitaţie medalia obţinut în cadrul prestigiosului eveniment. Sumele colectate în urma licitaţiei vor fi donate în sprijinul refugiaţilor ucraineni.

Jurnalistul este dezamăgit de eradicarea mass-mediei independente din ţara sa şi afirmă că tot mai puţini oameni susţin campania militară a Moscovei.

“Ţara mea a invadat un alt stat, Ucraina. Acum sunt 15.5 milioane de refugiaţi… Ne-am gândit mult timp la ce putem face… şi ne-am gândit că toată lumea ar trebui să le dea ceva drag, important pentru ei”, a declarat Muratov.

Muratov este co-fondatorul şi redactorul şef al Novaya Gazeta, un ziar care critică deschis Kremlinul. Publicaţia a fost înfiinţată în 1993 cu banii de la Premiul Nobel pentru Pace obţinut de fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov.

Novaya Gazeta a sfidat ani de zile restricţiile impuse mass-mediei, dar în martie şi-a suspendat în cele din urmă activităţile online şi tipărite. Editorii riscau până la 15 ani de închisoare dacă se abăteau de la linia guvernamentală.

Pentru Muratov, licitarea medaliei sale de aur însemnă că „a împărtăşit într-un fel soarta refugiaţilor care şi-au pierdut amintirile şi trecutul”.

Medalia lui Muratov este vândută de Heritage Auctions pe 20 iunie, de Ziua Mondială a Refugiatului, cu sprijinul comitetului de premii Nobel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/dmitry-muratov.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/dmitry-muratov-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Jurnalistul rus şi laureatul premiului Nobel pentru Pace, Dmitry Muratov îşi scoate la licitaţie medalia obţinut în cadrul prestigiosului eveniment. Sumele colectate în urma licitaţiei vor fi donate în sprijinul refugiaţilor ucraineni. Jurnalistul este...