Tunisienii mor de foame, finanţele publice se prăbuşesc, dar lui Saied nu-i pasă… El se concentrează doar pe un proiect personal pentru a-şi impune constituţia… nu vom accepta asta“, a declarat Abir Moussi în faţa mulţimii, potrivit Reuters.

Saied încearcă să revizuiască constituţia pentru a conferi mai multe puteri preşedinţiei, pe fondul unei economii care se prăbuşeşte şi al temerilor legate de o criză a finanţelor publice. El intenţionează să supună noua constituţie unui referendum pe 25 iulie.

Nu ne impuneţi referendumul dumneavoastră. Nu vă recunoaştem referendumul, care va fi fraudulos“, a declarat o femeie din rândul protestatarilor.

Saied a numit o nouă comisie electorală, punând la îndoială credibilitatea oricărui vot. De asemenea, el a numit un consiliu judiciar temporar şi a demis zeci de judecători.

Susţinătorii săi spun că el se opune forţelor de elită, ale căror nepricepere şi corupţie au condamnat Tunisia la un deceniu de paralizie politică şi stagnare economică.

Cu toate acestea, principalele partide politice tunisiene au declarat că vor boicota referendumul, iar puternicul sindicat UGTT a refuzat să ia parte la discuţiile privind noua constituţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/7695724-ap-mediafax-foto-ap-riadh-dridi.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/7695724-ap-mediafax-foto-ap-riadh-dridi-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Tunisienii mor de foame, finanţele publice se prăbuşesc, dar lui Saied nu-i pasă... El se concentrează doar pe un proiect personal pentru a-şi impune constituţia... nu vom accepta asta', a declarat Abir Moussi în faţa mulţimii,...