Agenţia a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 ani, şi injecţia Moderna Inc. pentru cei cu vârste cuprinse între 6 luni şi 17 ani. Vaccinul Pfizer este deja autorizat pentru utilizarea la copiii şi adolescenţii cu vârsta de peste 5 ani.

Vaccinurile ar putea fi lansate pentru grupele de vârstă sub 5 ani încă de săptămâna viitoare, au declarat oficialii Casei Albe, iar lanţurile de farmacii au transmis că sunt pregătite să distribuie injecţiile.

Un grup consultativ al Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor, care trebuie să facă o recomandare privind utilizarea vaccinurilor, urmează să se reunească vineri şi sâmbătă.

Chiar dacă mulţi părinţi americani declară că vor să îşi vaccineze copiii, nu este clar cât de puternică va fi cererea pentru aceste vaccinuri. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în octombrie, dar doar aproximativ 29% din acest grup este complet vaccinat, potrivit datelor federale.

„Cei cărora li se încredinţează îngrijirea copiilor pot avea încredere în siguranţa şi eficacitatea acestor vaccinuri COVID-19 şi pot fi siguri că agenţia a fost minuţioasă în evaluarea datelor”, a declarat comisarul FDA, Robert Califf.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice şi experţii spun că, deşi o mare parte dintre copiii mici au fost infectaţi în timpul valului de iarnă din cauza variantei Omicron, imunitatea naturală se diminuează în timp, iar vaccinările ar trebui să ajute la prevenirea spitalizărilor şi a deceselor atunci când cazurile vor creşte din nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/injectie-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/injectie-1.jpgrootstireaUncategorised
Agenţia a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 ani, şi injecţia Moderna Inc. pentru cei cu vârste cuprinse între 6 luni şi 17 ani. Vaccinul Pfizer este deja autorizat...