UPDATE 05:40 Ruşii ar putea pune în scenă atacuri sub steag fals în apropiere de Kherson

Este posibil ca ruşii să organizeze atacuri sub steag fals în apropiere de Herson pentru a zădărnici sprijinul public pentru contraofensivele ucrainene. Institutul american pentru cercetarea războiului (ISW) scrie următoarele:

„Ruşii consolidează în continuare poziţiile de rezervă din regiunile Kherson şi Mykolaiv, probabil ca răspuns la contraatacurile ucrainene.”

UPDATE 04:00 Occupanţii îşi mută în mod activ rudele în Khersonul ocupat temporar 

Militarii ruşi se instalează în apartamentele rezidenţilor locali care le plac.

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar.

Un spion rus a fost prins în timp ce încerca să obţină un stagiu de pregătire la Curtea Penală Internaţională.

UPDATE 02:00 Rusia continuă să trimită cereale ucrainene furate în Siria

Satelitul a detectat încărcarea cerealelor pe o navă în portul Sevastopol. Vehiculul se îndreaptă probabil spre Siria.

UPDATE 01:00

Evacuarea din Severodoneţk este imposibilă din cauza bombardamentelor neîncetate trase de artileria rusă.

“Este imposibil să mai ieşim de acolo acum”, a declarat Serghei Gaidai. “Adică, este posibil din punct de vedere fizic, dar foarte periculos din cauza bombardamentelor şi a luptelor constante. Dacă cineva iese, are 99 la sută şanse să moară.”

UPDATE 00:30

„Rusia nu este curată ca lacrima”, dar „este ceea ce este” şi „nu ne este ruşine să arătăm cine suntem”, a spus sfidător ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru BBC.

Rezumatul zilei:

  • Numai Ucraina ar trebui să decidă dacă acceptă sau nu concesii teritoriale faţă de Rusia în vederea încheierii războiului, susţine preşedintele francez Emmanuel Macron.
  • Executivul Uniunii Europene este aşteptat să propună vineri ca Ucraina să devină candidat oficial la aderarea în bloc.
  • Rusia a declarat joi că a interzis intrarea a 121 de cetăţeni australieni, inclusiv jurnalişti de top şi oficiali ai apărării, acuzându-i că fac parte dintr-o „agentură rusofobă”.
  • Serviciul de informaţii olandez a declarat joi că a descoperit un agent militar rus care încerca să folosească o identitate falsă pentru a se infiltra în Curtea Penală Internaţională.
  • Navele sub pavilion rusesc au transportat cereale din Ucraina în Siria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/tanc.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/tanc-300x300.jpgrootstireaUncategorised
UPDATE 05:40 Ruşii ar putea pune în scenă atacuri sub steag fals în apropiere de Kherson Este posibil ca ruşii să organizeze atacuri sub steag fals în apropiere de Herson pentru a zădărnici sprijinul public...