„Zi decisivă pentru viitorul R. Moldova! Republica Moldova a primit verde pentru integrare europeană din partea Comisiei Europene! Comisia s-a pronunţat astăzi (vineri – n.r.) în favoarea acordării statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi pentru Ucraina, în înţelegerea că cele două state vor parcurge o serie de paşi concreţi pentru integrarea efectivă”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El afirmă că procesul de aderare este deschis, iar cele două state candidate trebuie să adopte numeroase reforme, mai ales în domeniile bunei guvernanţe, a statului de drept şi a combaterii corupţiei.

„Recomandarea Comisiei Europene urmează sa fie discutată şi votată de cele 27 de state membre UE în cadrul şedinţei Consiliului European ce va avea loc între 23-24 iunie, la Bruxelles. România a fost primul stat care a susţinut cu toată forţa integrarea europeană a R. Moldova. Este firesc. Dincolo de Prut sunt tot români, iar locul lor este alături şi împreună cu celelalte ţări membre ale Uniunii Europene”, încheie Tomac.

Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de candidat, un pas simbolic pe drumul lung către aderarea la Uniunea Europeană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/7403696-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/7403696-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Zi decisivă pentru viitorul R. Moldova! Republica Moldova a primit verde pentru integrare europeană din partea Comisiei Europene! Comisia s-a pronunţat astăzi (vineri - n.r.) în favoarea acordării statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova...