Luând cuvântul în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, un eveniment de referinţă care anul acesta se desfăşoară aproape fără participare occidentală, el a declarat elitei politice şi economice a Rusiei:

“Suntem oameni puternici şi putem face faţă oricărei provocări. La fel ca strămoşii noştri, vom rezolva orice problemă, întreaga istorie milenară a ţării noastre vorbeşte despre acest lucru”.

Putin a stârnit aplauzele sălii când şi-a reafirmat hotărârea de a continua “operaţiunea militară specială” din Ucraina, care a declanşat ceea ce el a spus că a fost un baraj “fără precedent” de sancţiuni economice occidentale, relatează Reuters.

El a declarat că scopul principal al incursiunii a fost acela de a apăra poporul “nostru” din regiunea Donbas din estul Ucrainei, în mare parte vorbitoare de limbă rusă, o justificare pe care Kievul şi Occidentul o resping ca fiind un pretext nefondat pentru un război care a dus deja la ocuparea unor părţi din sudul Ucrainei mult dincolo de Donbas.

Putin a declarat că soldaţii ruşi din Donbas luptă, de asemenea, pentru a apăra propriile “drepturi ale Rusiei de a asigura dezvoltarea”.

“Occidentul a refuzat în mod fundamental să îşi îndeplinească obligaţiile anterioare, s-a dovedit a fi pur şi simplu imposibil să se ajungă la noi acorduri cu el”, a declarat Putin.

“În situaţia actuală, pe fondul creşterii riscurilor pentru noi şi a ameninţărilor, decizia Rusiei de a desfăşura o operaţiune militară specială a fost forţată – dificilă, desigur, dar forţată şi necesară.”

Putin a declarat că Statele Unite se consideră “emisarul lui Dumnezeu pe Pământ” şi că sancţiunile occidentale se bazează pe o premisă falsă, potrivit căreia Rusia nu are suveranitate economică.

Washingtonul şi aliaţii săi au încercat să “schimbe cursul istoriei”, a spus el, pentru a slăbi o Rusie suverană şi independentă.

Cu puţin timp înainte ca Putin să îşi înceapă discursul, Kremlinul a anunţat că un atac cibernetic de tip “refuz de serviciu” a dezactivat sistemele de acreditare şi de admitere la conferinţă, obligându-l să amâne cu o oră începerea programată a discursului său.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/7774574-ap-mediafax-foto-ap-sergei-bobylev.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/7774574-ap-mediafax-foto-ap-sergei-bobylev-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Luând cuvântul în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, un eveniment de referinţă care anul acesta se desfăşoară aproape fără participare occidentală, el a declarat elitei politice şi economice a Rusiei: ...