Delegaţia REPER din Parlamentul European cere, printr-o scrisoare adresată şefilor de stat şi de guvern ai Renew Europe, luarea unei decizii istorice în cadrul Consiliului European de săptămâna viitoare, cu privire la acordarea statutului de ţări candidate pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia.

Justificarea solicitării este că „preţul oricărei forme de amânare sau tentativă de a dilua această decizie ar fi pur şi simplu prea mare”.

„Ucrainenii luptă cu mare curaj împotriva invadatorilor ruşi şi nu putem decât să le susţinem aspiraţiile europene legitime. Întrucât cetăţenii Republicii Moldova primesc mai mulţi refugiaţi pe cap de locuitor decât orice stat membru al UE, nu-i putem abandona în faţa cruzimii lui Putin. Georgia mai are încă de lucru în ceea ce priveşte reformele democratice, dar şi ea ar trebui să primească o perspectivă europeană clară. Uniunea Europeană poate fi credibilă ca putere geopolitică doar dacă demonstrează capacitatea de a promova stabilitatea şi pacea pe propriul continent”, a afirmat Dacian Cioloş, iniţiatorul scrisorii.

Documentul a fost semnat de 24 de europarlamentari ai grupului Renew Europe şi este susţinut de întreaga delegaţie REPER în Parlamentul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/ciolos-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/ciolos-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Delegaţia REPER din Parlamentul European cere, printr-o scrisoare adresată şefilor de stat şi de guvern ai Renew Europe, luarea unei decizii istorice în cadrul Consiliului European de săptămâna viitoare, cu privire la acordarea statutului de ţări...