Fritz acuză că Guvernul taie jumătate din fondurile care trebuiau alocate primăriei pentru a le da Consiliului Judeţean Timiş, condus de liberalul Alin Nica şi asta cu doar şase luni înainte de începerea evenimentului.

Potrivit primarului, acest lucru se întâmplă în condiţiile în care 90% dintre obiectivele de infrastructură culturală asumate de Primăria Timişoara prin dosarul de candidatura în 2016 sunt fie finalizate, fie în lucru cu termen de finalizare anul acesta sau anul viitor, în timp ce dintre cele patru obiective de infrastructură şi de turism cultural asumate de Consiliul Judeţean Timiş, în dosarul de candidatură, niciunul nu a fost nici măcar început (exemplu: reabilitarea Castelului Huniade).

În plus, spune Fritz, Primăria Timişoara a realizat, din bugetul local, cei mai mari paşi în ultimul an şi jumătate: Cinema Victoria este gata, alte 3 cinematografe vor fi finalizate în următoarele 12 luni, iar valoarea totală a lucrărilor este de aproape 190 milioane de lei.

„Dacă alţii decid să folosească proiectul Timişoara – Capitală Europeană a Culturii, un proiect istoric, în disperata lor luptă politică, e alegerea lor. Nu ştiu cine câştigă politic dintr-o astfel de abordare, dar stiu sigur că Timişoara pierde. Eu sunt focusat să livrez ce şi-a asumat Timişoara: investiţii ambiţioase în infrastructura culturală, redeschiderea cinematografelor ca centre culturale, un program cultural de calitate care ajunge la toţi timişorenii şi care atrage vizitatori din toată Europa. Miza acestui titlu este să transformăm imaginea României în lume, cu Timişoara şi cultura ei cap de afiş. Nu voi juca jocul unor oameni politici locali pentru care miza pare să fie strict una de carieră personală”, susţine primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Mai mult decât atât, Primăria Timişoara spune că a alocat anul acesta, prin Centrul de Proiecte Timişoara, un buget record de 22,5 milioane de lei pentru finanţarea a aproape 120 de proiecte de cultură, sport şi comunitate, adică de patru ori mai mare decât cel al Consiliului Judeţean Timiş. În plus, Primăria şi-a asumat să finanţeze toate proiectele din dosarul de candidatură, în afară de cele câteva care primesc finanţare de la CJT.

La rândul său, Iulian Bulai, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, face apel la premierul Ciucă să sprijine primăria Timişoara pentru reuşita acestui angajament naţional.

„Fac apel către premierul Ciucă să aplice principiul echităţii: dacă sunt 0 proiecte la Consiliul Judeţean Timiş, atunci 0 bani trebuie să primească. Dacă proiectele aparţin primăriei, atunci ea trebuie să primească fondurile, nu Consiliul Judeţean care scurge banii către primăriile PNL. Capitala Culturală Europeană 2023 reprezintă un angajament naţional, nu este nici al PNL, nici al Consiliului Judeţean Timiş, prin care România va avea la Timişoara această mare onoare de a avea acest titlu, de aceea banii trebuie să ajungă către instituţia care a finalizat sau are în curs de finalizare 90% dintre obiectivele de infrastructură culturală asumate prin dosarul de candidatură, adică Primăria Timişoara”, subliniază deputatul USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/fritz-acuza.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/06/fritz-acuza-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Fritz acuză că Guvernul taie jumătate din fondurile care trebuiau alocate primăriei pentru a le da Consiliului Judeţean Timiş, condus de liberalul Alin Nica şi asta cu doar şase luni înainte de începerea evenimentului.Potrivit primarului, acest...