Schimbul de replici subliniază dezbaterea tot mai amplă privind indicatorii utilizaţi pentru a evalua performanţa corporativă în ceea ce priveşte aspectele de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG).

Alţi factori care au contribuit la modificările care au intrat în vigoare la 2 mai au inclus lipsa publicării de către Tesla a unor detalii legate de strategia sa cu emisii reduse de dioxid de carbon sau de codurile de conduită în afaceri, a declarat într-un interviu Margaret Dorn, director al indicilor ESG pentru America de Nord la S&P Dow Jones Indices.

Chiar dacă Tesla contribuie la reducerea emisiilor cu maşinile sale electrice, a spus Dorn, celelalte probleme şi lipsa de informaţii în raport cu colegii din industrie ar trebui să ridice îngrijorări pentru investitorii care doresc să judece compania în funcţie de criteriile de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG).

„Nu poţi lua doar declaraţia de misiune a unei companii la valoarea nominală, trebuie să te uiţi la practicile sale în toate aceste dimensiuni cheie”, a spus ea.

Reprezentanţii Tesla nu au răspuns imediat la întrebări. Însă, după modificarea indicelui, directorul general al Tesla, Elon Musk, a scris miercuri pe Twitter că „Exxon este clasată în top zece cele mai bune companii din lume pentru mediu, social şi guvernanţă (ESG) de către S&P 500, în timp ce Tesla nu a intrat pe listă! ESG este o înşelătorie. A fost transformată în armă de către falşi războinici ai justiţiei sociale”.

Întrebat despre tweet, un reprezentant al furnizorului de indici a declarat că Musk s-ar fi putut referi la o listă de pe blogul companiei cu cei mai mari zece constituenţi după capitalizarea de piaţă a indicelui S&P 500 ESG după eliminarea Tesla şi a altora. Lista „nu este ”, a spus acesta.

Exxon reprezintă acum 1,443% din ponderea indicelui. Apple Inc era cea mai mare pondere, cu 9,657%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/tesla-sp.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/tesla-sp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Schimbul de replici subliniază dezbaterea tot mai amplă privind indicatorii utilizaţi pentru a evalua performanţa corporativă în ceea ce priveşte aspectele de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG). Alţi factori care au contribuit la...