“Unii au încercat să afirme că sancţiunile impuse Federaţiei Ruse de Statele Unite şi de multe alte ţări au agravat criza. Este fals. Atunci când am impus sancţiunile împotriva Rusiei cu scopul de a opri războiul cât mai rapid, am creat deliberat şi atent excepţii pentru produsele agricole şi fertilizatori”, a declarat miercuri seară Antony Blinken, secretarul de Stat american, citat de CNN.

Antony Blinken susţine că Administraţia Vladimir Putin este vinovată de criza alimentară internaţională. “În privinţa deciziei de a lansa acest război nejustificat, responsabilitatea pentru perturbarea surselor de aprovizionare şi pentru suferinţele din întreaga lume aparţine direct şi exclusiv Administraţiei Rusiei”, a afirmat Antony Blinken.

Preţurile produselor agricole au crescut semnificativ în contextul războiului din Ucraina şi a sancţiunilor impuse de Occident Rusiei.

Antony Blinken a anunţat că Statele Unite vor acorda Ucrainei asistenţă alimentară de urgenţă suplimentară în valoare de 215 milioane de dolari. “Ţinând cont de urgenţa crizei, anunţăm încă 215 milioane de dolari pentru asistenţă alimentară şi vom face mai mult. Ne aşteptăm ca în curând Congresul SUA să aprobe încă aproximativ 5,5 miliarde de dolari pentru asistenţă umanitară şi securitate alimentară”, a subliniat Antony Blinken.

În plus, Antony Blinken a îndemnat alte ţări să intervină imediat pentru atenuarea efectelor crizei alimentare internaţionale generate de intervenţia militară rusă în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/blink-us.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/blink-us-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Unii au încercat să afirme că sancţiunile impuse Federaţiei Ruse de Statele Unite şi de multe alte ţări au agravat criza. Este fals. Atunci când am impus sancţiunile împotriva Rusiei cu scopul de a opri războiul...