Refuzul Ungariei de a trimite transporturi de arme în Ucraina vecină şi opoziţia sa faţă de un embargou planificat de Uniunea Europeană asupra importurilor de petrol rusesc au cântărit asupra relaţiilor dintre Budapesta şi Varşovia, ale căror două guverne naţionaliste au fost aliate de mult timp în UE.

„Marţi, 17 mai, mă voi deplasa la Varşovia pentru a mă întâlni cu preşedintele poporului polonez. Domnule preşedinte, dragă Andrzej (Duda), vă mulţumesc pentru oportunitatea de a discuta aşa cum se cuvine între prieteni!”, a spus Novak în discursul său.

„Condamnăm agresiunea lui Putin, invazia armată a unui stat suveran. Spunem veşnic nu oricărui efort care vizează restaurarea Uniunii Sovietice”, a adăugat ea.

Ea a spus că războiul din Ucraina a fost, de asemenea, „purtat împotriva noastră, maghiarii iubitori de pace”, adăugând că Ungaria a cerut să fie investigate şi pedepsite crimele de război.

Katalin Novak, fost deputat al partidului Fidesz şi aliat al premierului Viktor Orban, a fost aleasă în funcţia de preşedinte, în martie, cu puţin timp înainte ca Orban să obţină o nouă victorie zdrobitoare în alegerile din 3 aprilie.

Prima femeie preşedinte al Ungariei, Novak a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Fidesz şi a fost ministru al afacerilor familiale în guvernul anterior al lui Orban.

Orban a condamnat, de asemenea, atacul Rusiei asupra Ucrainei, dar a evitat criticile personale la adresa preşedintelui Vladimir Putin şi s-a opus cu fermitate oricăror sancţiuni împotriva energiei ruseşti.

Dependenţa de petrolul rusesc în Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia reprezintă cel mai mare obstacol în calea unui acord de embargo pe care Comisia Europeană, executivul UE, l-a propus la începutul lunii mai ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina din 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/fnfhaihwyaiv-s6.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/fnfhaihwyaiv-s6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Refuzul Ungariei de a trimite transporturi de arme în Ucraina vecină şi opoziţia sa faţă de un embargou planificat de Uniunea Europeană asupra importurilor de petrol rusesc au cântărit asupra relaţiilor dintre Budapesta şi Varşovia, ale...