Stejarul plantat de Regele Ferdinand I în 1 mai 1923 în Piaţa Libertăţii din Timişoara va fi tăiat. Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, spune că acesta s-a uscat şi nu mai putea fi salvat.

„Un moment dureros pentru Timişoara – tăiem stejarul din Piaţa Libertăţii care a fost plantat de Regele Ferdinand I în 1 mai 1923. A fost grav afectat de lucrările de reabilitare a pieţei, s-a uscat de câţiva ani şi nu mai putea fi salvat”, a anunţat vineri Dominic Fritz.

Conform acestuia, Majestatea Sa Margareta a acceptat invitaţia de a planta, săptămâna viitoare, în locul lui un alt stejar, ca semn de respect pentru legătura istorică pe care Timişoara o are cu Casa Regală.

Primarul Timişoarei a anunţat că trunchiul stejarului sădit de Regele Ferdinand I va fi donat Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara şi va fi transformat într-o operă de artă care va fi amplasată într-un spaţiu public.

„Acum facem tot posibilul să salvăm celălalt stejar din Piaţa, plantat tot în 1923 de Regina Maria. Intervenţiile au fost recomandate în urma unui studiu realizat de specialiştii Asociaţiei Peisagiştilor din România (ASOP) – Filiala Teritorială Vest pentru a-l proteja”, a mai spus Fritz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Stejarul plantat de Regele Ferdinand I în 1 mai 1923 în Piaţa Libertăţii din Timişoara va fi tăiat. Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, spune că acesta s-a uscat şi nu mai putea fi salvat. ...