“Cât va costa reconstrucţia Ucrainei? Sunt vehiculate multe cifre, dar un lucru mi se pare clar: nu vorbim de milioane de euro, ci de mii de miliarde“, a declarat Werner Hoyer pentru agenţia Reuters.

Werner Hoyer a argumentat că este necesar un efort al comunităţii internaţionale, nu doar al Uniunii Europene. “Comunitatea internaţională trebuie să furnizeze un volum uriaş de susţinere”, a subliniat preşedintele Băncii Europene de Investiţii.

Hoyer a precizat că problema costurilor pentru reconstrucţia Ucrainei a fost analizată la recentele reuniuni ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, în Washington.

Conferinţa internaţională a donatorilor pentru Ucraina, organizată săptămâna trecută la Varşovia, a generat angajamente de 6,5 miliarde de dolari (6,15 miliarde de euro) din partea comunităţii internaţionale.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a propus, cu ocazia Conferinţei la nivel înalt a donatorilor, elaborarea de către Uniunea Europeană a unui plan pentru reconstrucţia Ucrainei post-conflict, după modelul fostului Plan Marshall, aplicat de SUA în Europa după al Doilea Război Mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/hepta-6372749.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/hepta-6372749-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Cât va costa reconstrucţia Ucrainei? Sunt vehiculate multe cifre, dar un lucru mi se pare clar: nu vorbim de milioane de euro, ci de mii de miliarde', a declarat Werner Hoyer pentru agenţia Reuters. ...