Mihaela Ciochină are 55 de ani şi a fost numită Consilier Prezidenţial la data de 14 ianuarie 2015.

Ea a absolvit Facultarea de Drept, la Universitatea din Bucureşti, cu specializare în relaţii internaţionale, în 1992.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Ciochină a participat la seminarii interne şi internaţionale pe probleme de tehnică legislativă, proceduri parlamentare, statutul funcţionarului public. Din anul 1992 şi până la momentul numirii în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcţii, de la cele de execuţie până la funcţia de director general al Direcţiei generale legislative.

De asemenea, a colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislaţiei din diferite domenii şi cu Institutul European din România şi Institutul Naţional de Administraţie Publică în cadrul activităţilor de formare continuă a funcţionarilor publici.

Ciochină desfăşoară activitate didactică în calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti.

Este autoare a unor articole referitoare la procedura de legiferare şi statutul parlamentarului în România.

reşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a Mihaelei Ciochină pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/ccr-logo-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/ccr-logo-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mihaela Ciochină are 55 de ani şi a fost numită Consilier Prezidenţial la data de 14 ianuarie 2015. Ea a absolvit Facultarea de Drept, la Universitatea din Bucureşti, cu specializare în relaţii internaţionale, în...