Raportul este rezultatul unui an de consultări cu cetăţenii, un proces numit Conferinţa privind viitorul Europei, şi prezintă idei de schimbare, dintre care unele ar putea necesita modificarea tratatelor UE – un subiect extrem de sensibil.

Cele 49 de propuneri vor fi examinate de Parlamentul European, de guvernele UE şi de Comisia Europeană, aceasta din urmă fiind singura care poate propune noi legi ale UE.

Propunerile enumerate în raport acoperă nouă teme: schimbările climatice şi mediul, economia, migraţia, transformarea digitală, democraţia, educaţia, valorile şi statul de drept, sănătatea şi poziţia UE în lume.

Acestea vizează să pună capăt discriminării pentru toţi europenii din cele 27 de state membre şi îndeamnă UE să fie “îndrăzneaţă şi să acţioneze rapid” pentru a deveni un lider în materie de mediu şi climă, încurajând transportul durabil şi devenind “o economie cu adevărat circulară”.

În mod esenţial, raportul solicită ca UE să elimine principiul unanimităţii în deciziile UE. Cerinţa de unanimitate a fost adesea criticată ca încetineşte în mod substanţial sau chiar blochează dezvoltarea UE, deoarece toate deciziile din aceste domenii trebuie să fie reduse la cel mai mic numitor comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0430382397-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0430382397-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Raportul este rezultatul unui an de consultări cu cetăţenii, un proces numit Conferinţa privind viitorul Europei, şi prezintă idei de schimbare, dintre care unele ar putea necesita modificarea tratatelor UE - un subiect extrem de sensibil....