Pe lângă picnicurile interzise, pubelele au fost îngrădite într-o mare parte a nordului Romei. De asemenea, a fost interzisă hrănirea sau apropierea de animale, în timp ce persoanelor care au fost pe câmpuri sau prin rezervaţiile naturale din zonele afectate li s-a cerut să îşi dezinfecteze pantofii, notează The Guardian.

Pesta porcină africană, mortală pentru porci şi mistreţi, dar inofensivă pentru oameni, a fost detectată joi la un mistreţ mort în rezervaţia naturală Insugherata. Este pentru prima dată când se anunţă un caz în centrul Italiei, după ce boala a fost descoperită în ianuarie la mistreţi în regiunea de nord Piemont.

„Zonele roşii” din Roma, adică cele cu restricţii, se află în nordul şi nord-vestul capitalei italiene, inclusiv o zonă din apropierea Vaticanului.

Aproximativ 23.000 de mistreţi trăiesc în Roma şi în împrejurimi, potrivit estimărilor asociaţiei fermierilor Coldiretti. Animalele sunt adesea văzute în parcuri, plimbându-se sau căutând hrană în tomberoanele de gunoi pline, mai ales în cartierele din nordul oraşului.

Săptămâna trecută, o femeie a fost rănită după ce a fost trântită la pământ de un mistreţ, când scotea gunoiul.

Andrea Costa, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că guvernul discută un „plan de sacrificare” pentru a reduce populaţia de mistreţi.

„Respect sensibilitatea activiştilor pentru drepturile animalelor şi a ecologiştilor, dar ne confruntăm cu o situaţie de urgenţă şi aceasta trebuie abordată cu măsuri de urgenţă”, a declarat acesta pentru Rai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/7558665-hepta-mediafax-foto-zuma-press-hepta.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/7558665-hepta-mediafax-foto-zuma-press-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pe lângă picnicurile interzise, pubelele au fost îngrădite într-o mare parte a nordului Romei. De asemenea, a fost interzisă hrănirea sau apropierea de animale, în timp ce persoanelor care au fost pe câmpuri sau prin rezervaţiile...