UPDATE 14:30 Sunt alarme de atac aerian în aproape toată ţara

 

O rachetă a fost doborâtă deasupra regiunii Poltava, iar o altă care zbura spre Odesa a fost doborâtă în regiunea Mykolayiv.

UPDATE 13:00 Statele Unite anunţă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina 

UPDATE 12:00 Trupele ruse au distrus un mare depozit de echipamente militare din Harkov 

UPDATE 11:00 În noaptea de 6 spre 7 mai, forţele de ocupaţie ruse au lansat o lovitură cu rachete asupra Kramatorsk. Două persoane au fost rănite. De asemenea, a avut loc o lovitură cu rachete asupra Krasnograd, în regiunea Harkov. Nu au fost victime.

UPDATE 10:00 Peste 10.000 de presupuse crime de război comise de forţele ruseşti sunt în prezent în curs de investigare, potrivit biroului procurorului general al Ucrainei.

UPDATE 09:00 Trupele ruseşti bombardează Izyum cu rachete Uraganov, acuzând în mod fals ZSU de acest lucru, potrivit lui Maxim Strelnikov, şeful Departamentului de Tineret, Sport şi Proiecte de Imagine al Consiliului Municipal Izyum.

UPDATE 08:00 Peste 40 de soldaţi şi civili ucraineni capturaţi de Rusia, printre care 11 femei şi un preot, au fost eliberaţi în cadrul unui nou schimb de prizonieri, a anunţat Kievul.

UPDATE 04:00 ONU solicită Rusiei să deblocheze porturile din regiunea Odessa pentru ca produsele ucrainene să poată fi transportate liber în întreaga lume

David Beazley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, afirmă că grânarele ucrainene sunt pline.

“În acelaşi timp, 44 de milioane de oameni din întreaga lume se îndreaptă spre foamete. Nu mai avem timp, iar costul inacţiunii va fi mai mare decât îşi poate imagina cineva”, avertizează Beazley.

UPDATE 03:00 

Majoritatea cetăţenilor austrieci sunt împotriva aderării ţării lor la NATO şi a aderării Ucrainei la UE, conform unui sondaj IFDD publicat în Austria de Presse-Agentur.

  • 75% sunt împotriva aderării Austriei la NATO, în timp ce 14% sunt pentru.
  • 46% dintre respondenţi sunt negativi la ideea aderării Ucrainei la UE, în timp ce 38% o susţin.
  • 52% consideră că Austria este protejată de neutralitatea sa, iar 40% sunt de altă părere.

Noul pachet conţine armament şi echipamente militare, menite să ajute Ucraina să reziste în lupta contra Rusiei.

Gruparea care operează din Rusia a lansat numeroase atacuri cibernetice împotriva statelor care sprijină Ucraina în conflict. 

Parlamentarul este convins că Rusia va ocupa Hersonul şi nu va exista cale de întors.

Rezumatul zilei

  • Cincizeci de civili, inclusiv copii, au fost evacuaţi cu autobuzul din complexul siderurgic Azovstal.
  • Amnesty International a declarat că există dovezi convingătoare conform cărora trupele ruse au comis crime de război în timpul asediului eşuat al Kievului din februarie şi martie.
  • Moscova a negat că trupele sale ar fi comis abuzuri.
  • Invazia Ucrainei de către Rusia a devastat sute de spitale şi alte instituţii medicale, susţine preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Aproape 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina şi nu pot pleca, conform agenţiei pentru alimente a ONU iar acesta reprezintă un factor în creşterea preţurilor la alimente din străinătate.
  • Preşedintele Joe Biden a semnat un nou pachet de ajutor în valoare de peste 150 de milioane de dolari pentru Ucraina.
  • Comisia Europeană a propus modificări la embargoul său planificat asupra petrolului rusesc pentru a acorda Ungariei, Slovaciei şi Republicii Cehe mai mult timp pentru a se pregăti pentru schimbarea aprovizionării cu energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/blocuri-bombardate.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/blocuri-bombardate-300x300.jpgrootstireaUncategorised
  UPDATE 14:30 Sunt alarme de atac aerian în aproape toată ţara   O rachetă a fost doborâtă deasupra regiunii Poltava, iar o altă care zbura...