Campania are loc în contextul aniversării semnării „Declaraţiei Schuman” şi va consta într-o expoziţie de fotografii ale unor fotojurnalişti (Bogdan Buda, Alex Nicodim, Sabin Cirstoveanu, Adriana Neagoe, Paul Ursachi, Ilona Andrei, Casian Mitu, Silviu Filip, George Călin, Octav Ganea) ce documentează solidaritatea românilor cu persoanele care au părăsit Ucraina în urma invaziei ruse, grija şi căldura cu care cetăţenii ucranieni au fost primiţi de români în oraşele de graniţă, în centrele de refugiaţi şi în casele lor.

„În urmă cu 15 ani, România a devenit membră a Uniunii Europene, parte a proiectului de pace şi solidaritate menit să vindece Europa de rănile războiului şi să construiască, împreună, un viitor mai bun. Astăzi, solidaritatea cu Ucraina se află în centrul acţiunilor noastre”, a declarat, cu această ocazie Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Campania se va desfăşura timp de o lună, iar poveştile spuse prin intermediul fotografiilor vor putea fi urmărite de publicul larg atât în diferite spaţii de tip outdoor, la metrou, Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) din Bucureşti, dar şi în mediul online, pe website-ul şi pe conturile noastre de pe reţelele sociale: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube.

Ziua Europei aniversează semnarea unui plan ambiţios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Importanţa eforturilor pentru pace în Europa este cu atât mai evidentă acum, când subliniem unitatea şi solidaritatea noastră cu Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/steag-ue-afp-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/steag-ue-afp-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Campania are loc în contextul aniversării semnării „Declaraţiei Schuman” şi va consta într-o expoziţie de fotografii ale unor fotojurnalişti (Bogdan Buda, Alex Nicodim, Sabin Cirstoveanu, Adriana Neagoe, Paul Ursachi, Ilona Andrei, Casian Mitu, Silviu Filip, George...