Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat vineri după-amiază, în unanimitate, un proiect de rezoluţie care prevede “susţinerea fermă” acordată secretarului general ONU, Antonio Guterres, pentru găsirea unei soluţii diplomatice la conflictul dintre Rusia şi Ucraina, afirmă oficiali ONU.

Rezoluţia prevede “susţinerea fermă” acordată secretarului general ONU “în acţiunile de căutare a unei soluţii paşnice” la conflictul dintre Rusia şi Ucraina, afirmă diplomaţi citaţi de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Monde.

Declaraţia reprezintă prima expresie a unităţii Consiliului de Securitate ONU de la iniţierea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

Proiectul de rezoluţie a fost elaborat de Norvegia şi Mexic, iar în forma iniţială, care a fost între timp modificată, prevedea acordarea unui rol oficial de mediator lui Antonio Guterres.

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, s-a deplasat săptămâna trecută în Rusia şi Ucraina, având întâlniri cu preşedinţii Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, în cadrul eforturilor de ajungere la o soluţie diplomatică pentru încetarea conflictului militar. Antonio Guterres insistă pentru aplicarea unui armistiţiu general în Ucraina şi pentru crearea de noi culoare umanitare. Secretarul general ONU s-a implicat direct în acţiunile de evacuare a civililor din zonele combatante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat vineri după-amiază, în unanimitate, un proiect de rezoluţie care prevede 'susţinerea fermă' acordată secretarului general ONU, Antonio Guterres, pentru găsirea unei soluţii diplomatice la conflictul dintre Rusia şi Ucraina, afirmă oficiali ONU. ...