Acum există o confirmare neoficială a ceea ce s-a scris deja în ultimele săptămâni: serviciile americane i-au ajutat pe ucraineni să elimine numeroşi generali ruşi. Detaliile au apărut într-un articol din New York Times. Ar fi fost multe fronturi.

1) Descoperirea mişcărilor făcute de ofiţerii superiori şi de trupe. Americanii au format o bază de date în care erua puse informaţii, o „arhivă” la care unităţile individuale au acces prin canale digitale. În unele cazuri – a dezvăluit CNN – diferenţa de timp dintre observare şi raportare era în jur de 60 de minute, poate chiar mai puţin.

2) Amplasarea centrelor de comandă a permis „apărătorilor” să lanseze atacuri precise, cu artilerie, rachete, explozibili/mine, lunetişti. Din 2015, CIA se ocupă de pregătirea forţelor speciale locale, concentrându-se tocmai pe misiuni din spatele liniilor, comunicaţii, eliminarea „cadrelor”. Kievul – aminteşte cotidianul din New York – susţine că a ucis nu mai puţin de 12 generali, o afirmaţie care rămâne de verificat.

3) O muncă intensă de interceptare a contactelor radio inamice. Mişcarea a fost posibilă prin recunoaşterea unui număr mare de avioane care zboară de la Marea Baltică până la Marea Neagră.

Casa Albă neagă

Consiliul de Securitate Naţională de la Casa Albă a acuzat publicaţia New York Times că este „iresponsabilă”, după publicarea articolului în care susţinea că serviciile de informaţii americane au ajutat Ucraina să ucidă generali ruşi.

„Statele Unite oferă informaţii pe teren pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi apere ţara”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului, Adrienne Watson, presei americane. „Nu oferim informaţii de informaţii cu scopul de a ucide generali ruşi”, a subliniat Watson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/suhoi-27-afp.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/suhoi-27-afp-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Acum există o confirmare neoficială a ceea ce s-a scris deja în ultimele săptămâni: serviciile americane i-au ajutat pe ucraineni să elimine numeroşi generali ruşi. Detaliile au apărut într-un articol din New York Times. Ar fi...