Gazdele unei emisuni transmisă la o televiziune de stat rusă a simulat modul în care Vladimir Putin ar lansa atacuri nucleare asupra a trei capitale din Europa, susţinând că „nu vor exista supravieţuitori”.[embedded content]

Delir total la televiziunea rusă de stat 

Ameninţarea vine ca răspuns la comentariile făcute de ministrul apărării din Marea Britanie care sprijină atacurile ucrainene asupra infrastructurii ruse, transmite Daily Mail.Marea Britanie şi alte naţiuni occidentale continuă să sprijine Ucraina, aliaţii NATO furnizând echipamente, vehicule militare şi arme ţării asediate de ruşi.

Ca răspuns la sprijinul vestic al Ucrainei, Putin a ordonat armatei să testeze rachetele Sarmat, cunoscute şi sub numele de Satan II.

Ameninţarea vine şi după ce fostul şef NATO, Richard Sherriff, a avertizat că  „ în cel mai rău caz, Occidentul trebuie să se pregătească  pentru un război cu Rusia în Ucraina, pe fondul rapoartelor că preşedintele rus ar putea folosi parada de ziua victorie din 9 mai pentru a declara război total împotriva vecinului său”.

Gazdele emisiunii  60 Minute de pe Pervîi Kanal (Canalul 1)  au anunţat că oraşele Londra, Paris şi Berlin ar putea fi lovite în 200 de secunde de la lansarea rachetelor nucleare.

În emisiunea de joi, preşedintele partidului naţionalist Rodina, Aleksey Zhuravlyov, s-a gândit la ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar lansa arme nucleare împotriva Regatului Unit. Acesta a afirmat că: „insulele britanice nu vor mai exista dacă este lansată o singură rachetă Sarmat”.

El a insistat să spună că este foarte „serios”, în timp ce o altă gazdă a adăugat că “şi Marea Britanie are arme nucleare şi că nimeni nu va supravieţui în acest război nuclear”.

Producătorii emisiunii au arătat apoi spectatorilor o hartă care pare să sugereze că Rusia ar putea lansa rachetele nucleare din Kaliningrad, enclava rusă dintre Polonia, Lituania şi Marea Baltică.

El a estimat că rachetele ar putea ajunge la Berlin în 106 secunde, la Paris în 200 de secunde şi la Londra în 202 secunde.

Săptămâna trecută, Putin s-a lăudat că rachetele hipersonice ale ţării sale ar putea fenta toate sistemele de apărare modernă occidentală şi ar putea fi gata să lovească Marea Britanie „până în toamnă”.

Comentariile alarmante au fost făcute la emisiunea care este una dintre cele mai urmărite programe TV din Rusia, în timp ce gazdele şi invitaţii au discutat despre comentariile făcute de James Heappey, ministrul Forţelor Armate, în care a spus că loviturile Ucrainei pe teritoriul Rusiei ar fi „legitime” dacă au întrerupt liniile de alimentare.

Spectacolul este găzduit de  Olga Skabeyeva şi Evgeny Popov, care sunt căsătoriţi unul cu celălalt din septembrie 2016. 

În cadrul emisiunii,  Zhuravlyov furios a spus: „Un Sarmat [rachetă] şi atât – Insulele Britanice nu mai există”.

Skabeyeva, care a fost supranumită „Păpuşa de fier a lui Putin TV” pentru criticile ei la adresa partidelor de opoziţie, a avertizat „dar suntem oameni serioşi”, politicianul a răspuns „şi spun asta serios”.

„Ne acuză de terorism de stat”, a spus el, făcându-l pe Popov să spună şi Marea Britanie are arme nucleare”.

Popov a adăugat: „Nimeni nu va supravieţui în acest război când vei propune să loveşti cu un Sarmat. Înţelegi că nimeni nu va supravieţui? Nimeni de pe planetă”.

Zhuravlyov a spus că  rachetele „nu pot fi interceptate”.

„Abilităţile lor sunt limitate. Ei spun că le pot doborî, vom vedea asta”, a adăugat el.

Skabeyeva a cerut prudenţă, spunând: „Rachetele Sarmat nu sunt încă în Kalinigrad”.  

Olga Skabeeva a mai declarat că “niciodată să nu spui niciodată”. 

Zhuravlyov, foarte ironic, a continuat: „Trebuie să li se arate această poză. Băieţi uitaţi-vă la această poză – număraţi secundele, puteţi să o faceţi? Bună, este deja aici racheta”. 

În timp ce Popov se străduieşte să-şi stăpânească râsul, Zhuravlyov spune: „Aşa este calea. Lasă-i să se gândească la asta. Luaţi un cronometru, număraţi până la 220. Aşa trebuie să vorbim cu ei, ei nu înţeleg altceva”. 

Nu este prima dată când Zhuravlyov intră în atenţia publicului pentru comentariile sale la emisiune. În decembrie anul trecut, el a cerut ca congresmanul Statelor Unite, Ruben Gallego să fie răpit şi închis pentru sprijinul său de a înarma şi antrena armata ucraineană.

O lună mai târziu, a susţinut că Rusia ar trebui să amplaseze arme nucleare în Cuba şi Venezuala ca răspuns la ajutorul militar din partea NATO acordat Ucrainei şi Georgiei.

El este preşedintele partidului politic Rodina, un partid naţionalist de extremă dreaptă, care îl sprijină pe Vladimir Putin în Duma de Stat.

Într-un tweet care a împărtăşit videoclipul unui public occidental, Julia Davies, creatorul Russian Media Monitor, a declarat: „Televiziunea rusă continuă să ameninţe cu lovituri nucleare împotriva naţiunilor occidentale, încercând cu disperare să ne descurajeze să continuăm să ajutăm Ucraina”.

S-a raportat că Putin urmează să declare „război total” Ucrainei „în câteva zile”, pentru a permite ţării să lanseze o mobilizare generală a populaţiei, potrivit surselor ruse şi oficialilor occidentali.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că preşedintele rus ar putea folosi parada de ziua victoriei Rusiei din 9 mai pentru a anunţa mobilizarea în masă a rezerviştilor pentru un atac final în Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/europa-razboi-nuclear.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/europa-razboi-nuclear-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Gazdele unei emisuni transmisă la o televiziune de stat rusă a simulat modul în care Vladimir Putin ar lansa atacuri nucleare asupra a trei capitale din Europa, susţinând că „nu vor exista supravieţuitori”. ...