Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Legea completează OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, în sensul recunoaşterii ca vechime în muncă şi, după caz, vechime în specialitate a activităţii prestate ca PFA, cu achitarea contribuţiilor, taxelor şi impozitelor prevăzute de lege.

„Vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată”, potrivit legii.

Legea a fost adoptată pe 5 aprilie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 268 de voturi „pentru” şi 11 abţineri.

„În numele celor 400.000 de persoane care activează sub formă de PFA în România, astăzi vreau să vă mulţumesc pentru votul pe care l-aţi acordat. Practic, am făcut o dreptate pentru aceste persoane care îşi desfăşoară activitatea în România, iar din acest moment aceste persoane îşi pot demonstra vechimea în specialitatea studiilor”, a declarat după vot Beniamin Todosiu, deputat USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0351394520.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0351394520-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. ...