Sursa Foto – Hepta 

Atlas

Atlas este un robot umanoid biped dezvoltat  de compania americană de robotică Boston Dynamics , cu finanţare de la Agenţia SUA pentru Proiecte de Cercetare Avansată pentru Apărare (DARPA).

Acesta poate îndeplini 8 sarcini – să conducă un vehicul utilitar la faţa locului, să depăşească obstacole, să deschidă uşa şi să intre într-o clădire, să urce o scară, să folosească un ciocan pentru a lovi un gard, să închidă o supapă lângă o ţeavă cu scurgeri, să conecteze un furtun de incendiu la o conductă cu apă. 

Atlas ar putea fi util ca pompier, poliţist, soldat, muncitor în construcţii sau lucrător comercial în viitor. 

 

Robotul expresiv

În 2022 a fost dezvăluit robotul cu expresii faciale ce ne aduce aminte de filmul I, Robot (2004)

Robotul acesta ar putea fi util pentru persoanele singuratice şi depresive care nu se pot integra în societate. Robotul ar putea fi un psiholog ideal sau un bun profesor. 

 

Tesla Bot

Dezvoltat de compania miliardarului Elon Musk,va intra în producţie până în 2023 şi va putea în cele din urmă să facă „orice sarcină periculoasă, plictisitoare şi repetitivă pe care oameni nu vor să o facă”. 

Tesla Bot va măsura 173 cm înălţime şi greutatea va fi de 57 kg şi va fi „controlat de acelaşi sistem AI pe care Tesla îl dezvoltă pentru maşinile sale autonome”.    

 

Sophia

Sophia este un robot umanoid dezvoltat de către compania Hanson Robotics din Hong Kong. Ea a fost concepută pentru a învăţa şi a se adapta la comportamentul uman pentru a lucra cu oameni şi a fost intervievată în întreaga lume.

În octombrie 2017, ea a devenit cetăţean al Arabiei Saudite, fiind primul robot care a primit vreodată cetăţenia unei ţări.

Actorul Will Smith a încercat să o curteze fără succes, robotul demonstrând că are o inteligenţă artificială cu o personalitate programată. 

 

RealDoll / Harmony 

RealDoll este o păpuşă sexuală în mărime naturală (considerată şi un manechin) fabricată de Abyss Creations , LLC din Las Vegas, Nevada şi vândută în întreaga lume. Are un schelet din PVC articulabil, cu îmbinări de oţel şi carne de silicon.

RealDolls sunt concepute pentru a recrea aspectul, textura şi greutatea corpului uman feminin şi masculin.Pentru o vreme, compania a oferit şi personalizări, cum ar fi actuatoare robotizate de şold, schelete ale degetelor (în loc de armăturile obişnuite ale degetelor de sârmă) şi feedback vocal controlat de computer, dar aceste opţiuni scumpe nu mai sunt disponibile.

Are încărcat tot conţinutul Wikipedia şi cunoaşte 5 limbi străine în memorie, şi este la curent cu toate ştirile din sport. 

 

Robotul menajer

Prezentat la CES Technology Expo din Las Vegas, acest droid umanoid poate fi o mână de ajutor în casele oamenilor sau în bucătăriile restaurantelor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/roboti.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/roboti-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Sursa Foto - Hepta  Atlas Atlas este un robot umanoid biped dezvoltat  de compania americană de robotică Boston Dynamics , cu finanţare de la Agenţia SUA pentru Proiecte de Cercetare...