Noile cercetări sugerează, pe fondul rapoartelor conform cărora arabii au luptat împotriva cruciaţilor cu explozibili de tip Black Power, că armele incendiare produse la nivel local erau de fapt foarte răspândite, scrie Sky News, după descoperirea grenadei de mână veche de 1.000 de ani, în Ierusalim.

Arheologii au analizat reziduurile de pe suprafaţa internă a unui ciob antic de ceramică pentru a descoperi că acesta aparţinea, probabil, unei grenade de mână vechi de 1.000 de ani.

Patru cioburi au fost descoperite în Grădina Armenească din Ierusalim, locul unde se afla un vechi palat regal, şi unde cercetătorii au scos la iveală un număr mare de relicve datând din epoca bizantină.

Aceştia cred că un ciob descoperit acolo conţinea ingredientele chimice pentru un dispozitiv exploziv „comparabil cu o grenadă de mână medievală”.

Imperiul Bizantin era cunoscut pentru utilizarea primelor arme termice bazate pe inventarea unui compus combustibil cunoscut sub numele de foc grecesc, despre care se crede că avea la bază nafta şi varul viu, care era folosit pentru a da foc navelor inamice.

Chiar înainte ca utilizarea prafului de puşcă să fie iniţiată în China, soldaţii bizantini ambalau compusul în recipiente de piatră, ceramică şi, mai târziu, de sticlă pentru a crea grenade medievale cu care îşi ţinteau inamicii.

Dovezi ale unei astfel de grenade au fost descoperite în cadrul unei cercetări conduse de profesorul Carney Matheson de la Universitatea Griffith din Australia şi au fost publicate în revista PLOS One.

Profesorul Matheson a declarat: „Aceste vase au fost raportate în timpul cruciadelor ca fiind grenade aruncate împotriva fortăreţelor cruciate, producând zgomote puternice şi sclipiri luminoase”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/fr6zqdzxwaa-iyb.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/fr6zqdzxwaa-iyb-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Noile cercetări sugerează, pe fondul rapoartelor conform cărora arabii au luptat împotriva cruciaţilor cu explozibili de tip Black Power, că armele incendiare produse la nivel local erau de fapt foarte răspândite, scrie Sky News, ...