Un proiect de hotărâre prezentat de Politico sugerează că instanţa a votat pentru anularea deciziei Roe vs. Wade. Reuters nu a putut confirma imediat autenticitatea proiectului de opinie. Curtea Supremă şi Casa Albă au refuzat să comenteze.

Douăzeci şi unu de state au legi sau amendamente constituţionale în vigoare care ar putea duce la interzicerea avortului cât mai repede posibil, în cazul în care cauza hotărârea Roe vs. Wade este anulată sau modificată semnificativ de către Curtea Supremă.

La câteva ore de la aflarea veştii, activiştii anti-avort care scandau “hei, hei, hei, ho, ho, Roe vs. Wade trebuie să dispară” şi susţinătorii drepturilor la avort care strigau “avortul este asistenţă medicală” se aflau în faţa instanţei.

Avortul este o problemă care dezbină politica americană şi a fost aşa timp de aproape o jumătate de secol.

Un sondaj realizat în 2021 de Pew Research Center a constatat că 59% dintre adulţii din SUA credeau că ar trebui să fie legal în toate sau în majoritatea cazurilor, în timp ce 39% credeau că ar trebui să fie ilegal în majoritatea sau în toate cazurile.

“Roe a fost în mod evident greşit de la început”, a scris judecătorul conservator Samuel Alito în proiectul de opinie, care este datat 10 februarie, potrivit Politico, care a postat o copie online.

Pe baza opiniei lui Alito, instanţa ar urma să constate că decizia Roe vs. Wade a fost greşită, deoarece Constituţia Statelor Unite nu face nicio menţiune specifică privind dreptul la avort.

“Avortul prezintă o întrebare morală profundă. Constituţia nu le interzice cetăţenilor fiecărui stat să reglementeze sau să interzică avortul”, a declarat Alito, potrivit documentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0581595754.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/profimedia-0581595754-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un proiect de hotărâre prezentat de Politico sugerează că instanţa a votat pentru anularea deciziei Roe vs. Wade. Reuters nu a putut confirma imediat autenticitatea proiectului de opinie. Curtea Supremă şi Casa Albă au refuzat să...