Inflaţia, deja în creştere înainte de conflictul din Ucraina, a continuat să crească, în timp ce ratele dobânzilor sunt încă foarte scăzute, iar preţurile acţiunilor rămân ridicate, a declarat Nicolai Tangen.

“Consecinţele geopolitice ale războiului sunt greu de prezis, dar probabil că ne confruntăm cu cele mai mari schimbări din ultimii 30 de ani”, a declarat acesta în cadrul unei audieri parlamentare. “Nu este niciun dubiu că fricţiunile tot mai mari între superputeri şi o inversare a globalizării vor afecta pieţele”, a spus el.

Fondul norvegian, care îşi investeşte toate activele în acţiuni străine, obligaţiuni, proprietăţi imobiliare şi proiecte de energie regenerabilă, nu are “unde să se ascundă” şi trebuie să gestioneze riscul care vine odată cu expunerea la pieţele globale, a adăugat el.

“Toate acestea, luate împreună, înseamnă că ne aşteaptă o călătorie dificilă”, a spus Tangen.

Fondul a luat prima sa participaţie directă într-un proiect de energie regenerabilă în aprilie anul trecut, un parc eolian olandez, dar de atunci nu a mai făcut alte investiţii de acest tip. Tangen a declarat că va dura ceva timp, chiar dacă fondul are un mandat din partea parlamentului pentru a investi până la 2% din valoarea sa totală în această clasă de active.

“În acest domeniu, concurenţa este acerbă şi perspectivele bune (sunt) greu de găsit”, a spus el.

Fondat în 1996, fondul investeşte veniturile din sectorul petrolului şi gazelor naturale din Norvegia şi deţine participaţii în 9.300 de companii la nivel global, deţinând 1,3% din toate acţiunile listate la bursă.

Activele corespund în prezent la 230.000 de dolari pentru fiecare bărbat, femeie şi copil norvegian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/grafic-scadere-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/grafic-scadere-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Inflaţia, deja în creştere înainte de conflictul din Ucraina, a continuat să crească, în timp ce ratele dobânzilor sunt încă foarte scăzute, iar preţurile acţiunilor rămân ridicate, a declarat Nicolai Tangen. 'Consecinţele...