“Pot anunţa astăzi din partea Guvernului britanic un nou plan de susţinere în valoare totală de 300 de milioane de lire (356 de milioane de euro), inclusiv radare pentru a depista sistemele de artilerie care vă bombardează oraşele, drone de mare capacitate pentru aprovizionarea trupelor şi mii de dispozitive de vedere nocturnă”, a afirmat Boris Johnson, citat de Sky News.

“Vom continua să aprovizionăm Ucraina, alături de alţi prieteni, cu armament, fonduri şi asistenţă umanitară, până când vom atinge obiectivul pe termen lung, care trebuie să fie consolidarea apărării Ucrainei astfel încât nimeni să nu mai îndrăznească să o atace vreodată”, a precizat Boris Johnson.

Premierul britanic a declarat că, în cadrul planului de asistenţă, vor fi livrate în următoarele săptămâni rachete antinavă Brimstone şi sisteme antiaeriene Stormer.

“Noi, prietenii voştri, trebuie să fim umili în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în anul 2014, întrucât Ucraina a fost invadată prima dată cu mult înainte, când a fost luată Crimeea şi a izbucnit războiul din Donbas. Adevărul este că am fost prea lenţi în a conştientiza ceea ce se întâmpla şi am eşuat în mod colectiv să îi impunem de atunci sancţiuni lui Vladimir Putin”, a precizat Boris Johnson în discursul rostit în Verhovna Rada.

“Ucraina va câştiga, Ucraina va fi liberă”, a subliniat Boris Johnson, în discursul rostit prin videoconferinţă în Parlamentul de la Kiev, dând asigurări că Guvernul de la Londra “va face tot ce este posibil” pentru a trage la răspundere Rusia pentru atrocităţile comise în localităţile Bucha, Irpin şi Hostomel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/hepta-6266538.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/05/hepta-6266538-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Pot anunţa astăzi din partea Guvernului britanic un nou plan de susţinere în valoare totală de 300 de milioane de lire (356 de milioane de euro), inclusiv radare pentru a depista sistemele de artilerie care vă...