Interviul cu Stephanie Grisham, care era şefa de cabinet a Melaniei Trump când a demisionat pe 6 ianuarie, a fost, conform surselor, unul „semnificativ”, oferind noi detalii despre Casa Albă a lui Trump şi despre ce făcea fostul preşedinte al SUA înainte de atacul de la Capitoliu.

Grisham le-a oferit anchetatorilor Casei o privire de ansamblu asupra ultimelor săptămâni haotice de la Casa Albă Trump în zilele care au precedat atacul Capitoliului, amintindu-şi cum fostul preşedinte a avut întâlniri în afara registrelor în reşedinţa Casei Albe.

Întâlnirile secrete erau aparent cunoscute doar de un număr mic de consilieri, au spus surse din anchetă, citate de The Guardian. Grisham a povestit că acestea au fost programate în cea mai mare parte de şeful de personal al lui Trump, Mark Meadows, şi că Timothy Harleth, cel ce se ocupa de operaţiunile interne din Casa Alba, îi ghida pe cei ce erau invitaţi să participe la şedinţă spre locul de întâlnire.

Harleth, care a administrat şi Trump International Hotel înainte de a se muta cu Trump la Casa Albă în 2017, a fost cândva unul dintre cei mai de încredere angajaţi ai fostei prime familii. Totuşi, relaţiile s-au răcit atunci când acesta a încercat să colaboreze cu echipa de tranziţie a lui Biden pentru a-şi păstra rolul de la Casa Albă.

Grisham a mai spus comitetului de anchetă că nu este sigură cu cine anume s-a întâlnit Trump la reşedinţa de la Casa Albă, dar a furnizat numele lui Harleth şi identităţile altor colaboratori care ar putea şti despre întâlniri.

Pe parcursul interviului său de câteva ore, fosta consilieră le-a mai precizat anchetatorilor că mai multe documente de la Casa Albă ar putea desluşi misterul din spatele promisiunii lui Trump de a participa, alături de susţinătorii săi, la un marş către Capitoliu.

Promisiunea lui Trump este semnificativă deoarece a servit drept una dintre principalele motivaţii pentru susţinătorii săi de a mărşălui către Capitoliu. Totuşi, Trump a urmărit atacul de la televizor, fapt ce îi duce cu gândul pe anchetatori la ideea că acesta a făcut o promisiune pe care oricum nu intenţiona să o onoreze, dar spera să incite o insurecţie care să oprească certificarea lui Biden. Dacă planul i-ar fi reuşit, fostul lider al SUA putea obţine un al doilea mandat.

Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA pe 6 ianuarie 2021. Cel puţin 52 de protestatari au fost reţinuţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/stephanie-grisham.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/stephanie-grisham-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Interviul cu Stephanie Grisham, care era şefa de cabinet a Melaniei Trump când a demisionat pe 6 ianuarie, a fost, conform surselor, unul „semnificativ”, oferind noi detalii despre Casa Albă a lui Trump şi despre ce...