Deputatul gălăţean dă vina pe Florin Cîţu care era premier în momentul înlăturării prefecţilor şi subprefecţilor USR. Bogdan Rodeanu mai spune că toţi reprezentanţii USR au fost îndepărtaţi abuziv, anticipând astfel decizii asemănătoare celei de la Galaţi.

„Curtea de Apel Galaţi a sancţionat legal modul de aplicare a deciziilor fostului premier Cîţu. Atunci când îţi doreşti cu tot dinadinsul parteneriatul cu PSD, nici legea nu prea mai are importanţă. Aceasta pare să fie filozofia prolific-politică a Preşedintelui PNL şi a resuscitării USL-ului. Pentru că, altfel, nu ne putem explica îndepărtarea abuzivă a prefectului judeţului Galaţi, dar şi a tuturor prefecţilor şi subprefecţilor USR din toată ţara. Intempestiv şi fără proceduri legale realizate”, a anunţat Bogdan Rodeanu.

În cazul prefectului de Galaţi decizia nu este definitivă.

„Pentru a-i demonstra că nimeni nu e deasupra legii, nici măcar preşedintele PNL, Justiţia l-a repus pe domnul Gabriel Panaitescu în funcţie suspendând HG-ul iniţiat de Cîţu. Decizia Curtii de Apel va rămâne valabilă, până la recursul de la Înalta Curte. Avem încredere că, şi acolo, vor fi luate decizii juste, imparţiale şi în spiritul legii”, mai spune Rodeanu.

Miercuri, Guvernul l-a repus în funcţia de prefect al judeţului Galaţi pe Gabriel Panaitescu, susţinut de USR, după ce Curtea de Apel a dispus acest lucru.

„La Galaţi a fost numit domnul Panaitescu Gabriel Aurelian. Guvernul României respectă deciziile instanţelor româneşti”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Curtea de Apel Galaţi a suspendat Hotărârea Guvernului prin care fostul prefect al judeţului Galaţi Gabriel Panaitescu a fost suspendat din funcţie.

În luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare, Panaitescu a fost eliberat din funcţie, însă a atacat HG în contencios administrativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7495705-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/7495705-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Deputatul gălăţean dă vina pe Florin Cîţu care era premier în momentul înlăturării prefecţilor şi subprefecţilor USR. Bogdan Rodeanu mai spune că toţi reprezentanţii USR au fost îndepărtaţi abuziv, anticipând astfel decizii asemănătoare celei de la...