Ministrul german al Justiţiei, Marco Buschmann, a făcut un anunţ mult aşteptat: guvernul de coaliţie urmează să ridice interdicţia ţării privind practicarea  avorturilor. Ministerul Justiţiei a înaintat luni un proiect de lege, care doreşte să pună capăt a ceea ce Buschmann a numit o situaţie „insustenabilă” privind drepturile reproductive ale femeilor.

În Germania, interzicerea avortului este  menţionată într-o secţiunea specială din codul penal: paragraful 219a. Potrivit acelei secţiuni, dacă medicii îşi oferă serviciile pentru a provoca o întrerupere de sarcină, pot fi acuzaţi penal.

Acum, noul guvern german face un pas mai aproape de respectarea promisiunilor: abrogarea acelei secţiuni şi redarea femeilor libertatea de a putea alege, relatează Politico.

Proiectul de lege prevede ca medicii să poată sprijini femeile în această situaţie dificilă fără teama de a fi urmăriţi penal, întrucât paragraful respectiv atentează la dreptului femeii la autodeterminare sexuală, produce incertitudine juridică pentru specialişti şi nu este necesar pentru protecţia vieţii nenăscute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/marco-buschmann.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/marco-buschmann-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul german al Justiţiei, Marco Buschmann, a făcut un anunţ mult aşteptat: guvernul de coaliţie urmează să ridice interdicţia ţării privind practicarea  avorturilor. Ministerul Justiţiei a înaintat luni un proiect de lege, care doreşte să pună...