Amy West, o doctorandă de la Universitatea din Portsmouth, testează cânii pentru a înţelege mai bine cum gândesc. Aşa a procedat şi cu Calisto, un retriever cu părul plat, potrivit The Guardian.

Aceasta a pus două ghivece de flori la câţiva metri în faţa lui Calisto şi a ascuns ceva sub fiecare dintre ele. Cu toate acestea, doar unul dintre ele conţinea de fapt mâncare. Căţelul s-a îndreaptat spre vasul care ascundea un cârnat.

Potrivit Dr. Juliane Kaminski, lector în psihologie comparată la Universitatea din Portsmouth, acest lucru nu era neaşteptat.

„Un cimpanzeu este cea mai apropiată rudă vie a noastră – ignoră în totalitate gesturile de acest gen venite de la oameni“, spune ea. „Dar câinii nu o fac”.

Acest lucru pare să fie rezultatul domesticirii, adaugă ea, căţeii chiar mai tineri decât Calisto prezentând acelaşi răspuns, însă lupii nu, chiar dacă au fost crescuţi de oameni.

O întrebare cheie, a adăugat Kaminski, este dacă patrupedele şi copiii înţeleg gesturile în acelaşi mod.

 

„Într-un fel, acest lucru ne ajută, de asemenea, să ne înţelegem puţin mai bine propria noastră specie”, spune ea, adăugând că o comparaţia cu alte animale – şi în special cu câinii – poate ajuta la clarificarea aspectelor care sunt unice în comunicarea umană.

 

Ea subliniază că, în timp ce unii spun că toţi câinii sunt la fel de inteligenţi ca un copil de doi ani, alţii adoptă o poziţie opusă, sugerând că nu sunt capabili să gândească în mod flexibil.

 

Cred că s-a confirmat de nenumărate ori că adevărul se află undeva la mijloc“, spune Kaminski. „Şi suntem încă la începutul descoperirii a ceea ce înţeleg ei cu adevărat”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/caini-hepta-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/caini-hepta-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Amy West, o doctorandă de la Universitatea din Portsmouth, testează cânii pentru a înţelege mai bine cum gândesc. Aşa a procedat şi cu Calisto, un retriever cu părul plat, potrivit The Guardian. Aceasta a...