„PSD operează în aceeaşi manieră: şi la Galaţi, dar şi la Vânători. Dacă gălăţenii sunt taxaţi mult, constant şi nejustificat, locuitorii comunei Vânători sunt lăsaţi, voit, în întuneric. Constatăm o beznă a minţii în conducerea PSD, beznă care persistă şi în 2022. Comuna Vânători este situată la mai puţin de 10 km de municipiul reşedinţă de judeţ şi reprezintă localitatea gălăţeană cu cel mai mare buget. Cu toate acestea, oamenii se roagă, insistă şi imploră să aibă acces la o banală utilitate: curentul electric.Da, nu e nici margine de univers şi nici Evul Mediu. Suntem în secolul 21 şi ne gândim cu teamă cum să avem lumină în casă şi de unde să luăm curent electric pentru a aprinde un bec, pentru a găti sau pentru a încărca bateria unui telefon”, scrie pe Facebook deputatul USR Bogdan Rodeanu.

El spune că primarul comunei Vânători „nu ştie sau care refuză să rezolve nevoile de bază ale cetăţenilor”.

Dacă ar fi ştiut şi dacă ar fi vrut, primăria PSD Vânători ar fi acţionat. Ar fi discutat cu operatorul de distribuţie pentru a grăbi întocmirea documentaţiei tehnice necesare modernizării şi extinderii reţelei. Şi am fi avut-o gata cu multe luni în urmă. Dar să zicem că trecem şi peste asta şi acceptăm aceste întârzieri şi că, odată avută documentaţia, ar fi dat drumul la procedurile administrative pentru contractarea lucrării. Documentaţia a fost gata demult. Primăria PSD Vânători continuă să amâne şi, în momentul de faţă, calculărm 2 luni de când nu s-a depus niciun efort, cât de mic. Consecinţa: unii dintre cetăţenii comunei vor fi deconectaţi în curând de la soluţia de avarie pe care au folosit-o până acum. Este inadmisibil să ai străzi întregi de gospodării conectate la reţeaua electrică a unui agent economic privat, prin bunăvoinţa acestuia, să ai banii, să ai documentaţia – şi să nu faci nimic. Şi vom merge mai departe pentru a rezolva ce e necesar pentru cetăţenii comunei. Mai departe, în Parlament, mai departe – la Guvern”, conchide Rodeanu.

El a distribuit mesajul consilierului local USR, Gabriel Cloşcă, care explică faptul că zeci de gospodării din comună se alimentează de la reţeaua electrică a unei intreprinderi, însă această intreprindere a anunţat în 2021 că urmează să oprească colaborarea.

„De cel puţin 2 luni, Primăria PSD Vânători a primit şi ultimele documentaţii tehnice de la operatorul reţelei de energie electrică. Şi, surpriză! În loc să dea drumul la contractul de achiziţie – banii erau prevăzuţi în buget – iar lucrarea să înceapă, primarul PSD a preferat să stea. Şi stă în continuare. De 2 luni. Perspectiva e urâtă. Fiecare lună pierdută înseamnă întârzieri. Dacă reţeaua publică nu va fi gata la timp, oamenii vor rămâne fără curent electric. Din 2022 înapoi direct în Evul Mediu, în cea mai bogată comună gălăţeană! Mesajul e simplu, să înţeleagă şi primăria PSD Vânători: Daţi drumul la procedură, daţi drumul la lucrări! Acum! Nu e o problema de bani, e o problemă de profesionalism în administraţie”, afirmă Cloşcă.

Primăria Vânători este condusă de Costel Manolachi, ales din partea Partidului Social Democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/245907552-1537283309983096-3509860780020869452-n.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/245907552-1537283309983096-3509860780020869452-n-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„PSD operează în aceeaşi manieră: şi la Galaţi, dar şi la Vânători. Dacă gălăţenii sunt taxaţi mult, constant şi nejustificat, locuitorii comunei Vânători sunt lăsaţi, voit, în întuneric. Constatăm o beznă a minţii în conducerea PSD,...