Indicele preţurilor de consum, un indicator care măsoară costurile pentru zeci de articole, a crescut cu 7%, potrivit Biroului de Statistică a Muncii din cadrul departamentului. Pe o bază lunară, IPC a crescut cu 0,5%.

Aceasta este cea mai rapidă creştere din iunie 1982.

În ciuda creşterii puternice, contractele futures ale bursei au crescut în apariţiei ştirii, în timp ce randamentele obligaţiunilor guvernamentale au fost în mare parte negative.

Raportul IPC din decembrie, care indică o creştere de 7% în ultimele 12 luni, va fi şocant pentru unii investitori, deoarece nu am mai văzut o cifră atât de mare de aproape 30 de ani“, a declarat Brian Price, şeful departamentului de gestionare a investiţiilor de la Commonwealth Financial Network. “Cu toate acestea, acest tipar a fost anticipat în mare măsură de mulţi şi putem vedea această reacţie pe piaţa obligaţiunilor, deoarece ratele dobânzilor pe termen lung sunt în scădere până acum în această dimineaţă.”

Oficialii Rezervei Federale urmăresc îndeaproape datele privind inflaţia şi se aşteaptă în general să majoreze ratele dobânzilor în acest an, în încercarea de a combate creşterea preţurilor.

Preţurile la alimente au crescut în general cu 0,5% pentru luna decembrie şi au crescut cu 6,3% pe 12 luni, cea mai mare creştere din octombrie 2008.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/grafic-calculator-publimedia-shutterstock.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/grafic-calculator-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Indicele preţurilor de consum, un indicator care măsoară costurile pentru zeci de articole, a crescut cu 7%, potrivit Biroului de Statistică a Muncii din cadrul departamentului. Pe o bază lunară, IPC a crescut cu 0,5%. ...