Preşedintele ANPC Mihai Culeafă a spus miercuri că până în momentul de faţă au fost controlaţi 37 de operatori economici, cu unul sau mai multe puncte de lucru în toată ţara, unde au fost depistate câteva neconcordanţe în ceea ce priveşte legea 259 de compensare şi plafonarea a preţurilor.

Acesta a dat ca exemple două firme. „Doi mari operatori economici au emis facturi pe luna noiembrie fără a aplica plafonarea sau compensarea preţurilor, menţionând faptul că au întârziat normele de aplicare a legii. De asemenea, au calculat noile preţuri pornind de la valoarea lor fără TVA. În acest caz, s-a propus încetarea de practici comerciale incorecte”, a spus Mihai Culeafă.

El a precizat că acţiunea de control este în desfăşurare.

Şeful ANPC a anunţat că verificările vor continua în perioada următoare şi se vor intensifica în toată ţara la absolut toţi operatorii economici, furnizori de energie electrică şi gaze.

Confom acestuia, sancţiunile în cazul firmelor pornesc de la avertisment şi ajung până la amenzi de 50.000 de lei şi ca măsuri complementare refacerea facturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/mediafax1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/mediafax1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele ANPC Mihai Culeafă a spus miercuri că până în momentul de faţă au fost controlaţi 37 de operatori economici, cu unul sau mai multe puncte de lucru în toată ţara, unde au fost depistate câteva...