Ceea ce s-a întâmplat în timpul unui episod din programul MasterChef Ecuador s-a lăsat cu scandal internaţională. Bucătarii aspiranţi au gătit carne de căprioară, un mic rechin (Mustelus whitneyi), caiman (Caiman crocodilus) şi capibara (Hydrochoerus hydrochaeris). Toate cele patru animale sunt protejate de legea ecuadoriană.

Mişcarea Naţională a Animalelor din Ecuador a reclamat că etalarea cărnii acestor animale la televizor „ar normaliza consumul de animale protejate, a căror păstrare contribuie la traficul de animale sălbatice şi la distrugerea ecosistemelor”.

Nici postul TV, nici producătorii emisiunii nu au răspuns acuzaţiilor aduse împotriva lor, chiar dacă bucătarul şi judecătorul emisiunii, Carolina Sanchez, a spus că carnea provine „de la o fermă”.

Ministerul Mediului din Ecuador a declarat că „respinge promovarea şi diseminarea conţinutului grafic sau audiovizual care încurajează cumpărarea şi consumul de specii sălbatice sau elementele lor constitutive” şi a avertizat, de asemenea, că infracţiunile împotriva florei şi faunei sălbatice pot fi pedepsite cu închisoare de până la 3 ani. .

Dar nu doar Ecuadorul a fost indignat. Show-ul este difuzat şi în Columbia, iar ministrul Mediului, din acrastă ţară Carlos Eduardo Correa, a anunţat că deschide o anchetă. „Autorităţile verifică informaţiile care circulă pe reţelele de socializare cu privire la utilizarea faunei sălbatice. Traficul şi comercializarea animalelor sălbatice este o crimă în Columbia”, a scris el pe Twitter. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/caiman.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/caiman-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ceea ce s-a întâmplat în timpul unui episod din programul MasterChef Ecuador s-a lăsat cu scandal internaţională. Bucătarii aspiranţi au gătit carne de căprioară, un mic rechin (Mustelus whitneyi), caiman (Caiman crocodilus) şi capibara (Hydrochoerus hydrochaeris)....