Novartis şi Molecular Partners au declarat luni că au obţinut date pozitive într-un studiu aflat în faza a doua pentru ensovibep (mp0420), un tratament antiviral pentru COVID-19.

Novartis va plăti 150 de milioane de franci elveţieni (162,92 milioane de dolari) pentru a obţine licenţa pentru ensovibep de la Molecular Partners, în aşa fel încât să accelereze extinderea producţiei şi să obţină autorizaţii la nivel mondial, a precizat grupul farmaceutic elveţian într-o declaraţie, citată de Reuters.

Decizia vine după ce cele două companii au anunţat că au obţinut date preliminare pozitive în urma unui studiu aflat în faza a doua pentru un tratament antiviral anti-COVID-19 care va fi de acum înainte dezvoltat şi produs de Novartis.

Molecular Partners a primit deja o plată iniţială de 60 de milioane de franci.

Tratamentul bazat pe DARP şi-a atins obiectivul principal de reducere a încărcăturii virale pe parcursul a 8 zile într-un studiu efectuat la pacienţii COVID-19 în stare acută.

Novartis va cere mai întâi aprobarea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).

„Tratamentul oferă o abordare diferită în tratarea COVID-19 prin intermediul unei singure molecule care poate angaja până la trei părţi ale virusului SARS-CoV-2 simultan pentru a neutraliza virusul prin mecanisme multiple”, a precizat Molecular Partners.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/foto-bm.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/01/foto-bm-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Novartis şi Molecular Partners au declarat luni că au obţinut date pozitive într-un studiu aflat în faza a doua pentru ensovibep (mp0420), un tratament antiviral pentru COVID-19. Novartis va plăti 150 de milioane de...